Ірпінська міськрада закликає парламент захистити права інвесторів новобудов

1234

Ірпінська міська рада вирішила звернутися до Верховної Ради України з ініціативою про ухвалення законопроекту «щодо захисту прав інвесторів житлового будівництва та врегулювання зобов’язань відносно довгобудів». За це депутати міськради проголосували сьогодні на сесії.  

«Це рішення викликане всіма тими неприємними ситуаціями, які в нас склалися з недобудовами, – зазначила в. о. міського голови та секретар міськради Анастасія Попсуй, яка головувала на сесії. – Для того, щоб їх добудувати, нам треба з міського бюджету взяти мільярд гривень, яких у нас немає. Але ці кошти є, наприклад, в області. І взагалі, це питання має бути на контролі в держави і мають бути якісь державні гарантії, бо бувають всілякі ситуації. Тому ми звертаємося до Верховної Ради, щоб вона це питання врегулювала на державному рівні». 

За словами Анастасії Попсуй, міська влада може допомогти інвесторам довгобудів лише в межах своїх можливостей: наприклад, забезпечити підведення до будинків комунікацій водоканалу, звільнити від сплати пайової участі в розвитку інфраструктури міста, «піти на поступки, пільги».    

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300