Ірпінська «Муніципальна варта» підбила підсумки роботи за 4 роки

128255415 1276530762716144 897045221932619765 O

Ірпінське комунальне підприємство «Муніципальна варта» підбило підсумки своєї роботи за 4 роки. Звіт опублікований на сайті організації й на її сторінці у фейсбуці.

У ньому зазначається, що інспектори «Мунварти» цілодобово стежать за збереженням комунального майна, порядком і безпекою в місті, ведуть спостереження за парковими зонами, місцями масового відпочинку, закладами охорони здоров’я, освіти, культури і спорту.

«Результати роботи «Муніципальної варти» — це збережене на десятки мільйонів гривень комунальне майно — майно нашої громади, це адміністративна практика і профілактична робота з порушниками громадського порядку, порушниками правил благоустрою міста тощо. Практично кожного дня інспектори «Муніципальної варти» надають допомогу органам Національної поліції, ДСНС, службі в справах сім’ї та молоді, спеціалізованим медично-санітарним службам, комунальним службам міста і звичайним громадянам. На об’єктах, де встановлені пости «Муніципальної варти» (а це всі нові або відновлені парки, набережна, центральна площа) ірпінчани та гості міста можуть відчувати себе в безпеці», — зазначають на підприємстві.

На сьогодні в «Мунварті» діють декілька функціональних підрозділів: чергова частина, група швидкого реагування, служба контролю об’єктів комунальної власності, технічна служба — всього 50 співробітників. Під їхнім контролем — близько 50 гектарів рекреаційних зон міста, 300 камер відеоспостереження (150 — у закритій міській мережі та 150 камер зовнішних абонентів). У публічних місцях, школах, дитсадках, медичних установах, будинках культури й інших комунальних закладах працюють близько 50 пристроїв екстреного зв’язку з черговою частиною «Муніципальної варти» («кнопок тривожного виклику»).

Статистика діяльності підприємства за 4 роки:

▪ Більш ніж 25 тис. опрацьованих звернень громадян на гарячу лінію.
▪ Більш ніж 340 патрулювань та заходів взаємодії з органами Національної поліції.
▪ Більш ніж 2 тис. реагувань на факти порушень правил благоустрою міста.
▪ Більш ніж 900 складених адміністративних протоколів.
▪ Попереджено більше 50 тис. випадків куріння в заборонених місцях.
▪ Попереджено більше 21,5 тис. випадків розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях.
▪ Попереджено більше 2,5 тис. порушень правил утримання тварин.
▪ Попереджено більше 1,5 тис. порушень громадського порядку й норм моралі.
▪ Попереджено більш ніж 150 випадків вандалізму, крадіжок і псування комунального майна.
▪ Більше 1 тис. припинених порушень правил торгівлі.
▪ Більше 4,2 тис. випадків реагування на факти порушення громадської безпеки в закладах охорони здоров’я.
▪ Більше 4,1 тис. випадків надання громадянам першої домедичної допомоги.
▪ Більше 3,2 тис. випадків надання громадянам іншої допомоги, не пов’язаної з публічною безпекою.

«Створення і функціонування муніципальних органів правопорядку – це європейська практика. Через це пройшли Чехія, Польща, Литва та практично всі країни Східної Європи. «Муніципальна варта» в Ірпені – це один із ланцюжків загальної програми: зробити Ірпінь сучасним європейським містом. Адже всім хочеться жити в комфортному і безпечному середовищі!» – наголосили в «Мунварті».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300