Ірпінська «Муніципальна варта» успішно пройшла навчання з домедичної допомоги (відео)

На початку цього року Ірпінська міська рада розпочала співпрацю з тренінговим центром «Aid Brothers». Центр вчить надавати першу медичну допомогу й рятувати життя до прибуття медиків.

Олексій Кавлак, керівник тренінгового центру «Aid Brithers»:
«Якщо пам’ятати, що критична кровотеча вбиває за 3 хвилини, перекриття дихальних шляхів – за 7, а пневмоторакс – за 20, то це (надання допомоги – ред.) – навички та знання, якими повинні володіти всі, хто виїжджає на якісь непередбачувані події, що можуть супроводжуватися травмою. Тому нам було дуже приємно, що наш тренінговий центр вибрали для того, щоб ми цьому вчили».  

Першими навчання з домедичної допомоги пройшли співробітники «Муніципальної варти» Ірпеня – і вже отримали відповідні сертифікати.

Микола Ковальчук, начальник КП «Муніципальна варта»:
«Тому що ми стикаємся з ситуаціями – не тільки ДТП, а просто людина може втратити свідомість посеред вулиці, або може людина травмуватися – небезпеки дуже багато в місті. Тому в нас постійно такі випадки трапляються».

Маючи позитивні результати взаємодії, тренінговий центр і міська рада підписали офіційний меморандум про продовження співпраці. Слідом за «Муніципальною вартою» навчання з домедичної допомоги проходитимуть співробітники інших комунальних підприємств, міських установ і закладів Ірпеня.

Андрій Левківський, головний лікар Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги:
«Я, як лікар, узагалі вважаю, що кожен громадянин повинен володіти навиками надання первинної медичної допомоги. А особливо такі структури, як «Муніципальна варта» – адже вони перші приїжджають на виклики, і завжди трапляються такі ситуації. Як показує практика, це рятує життя. Тому ми сьогодні надзвичайно вдячні цій організації – «Aid Brothers» – яка провела навчання з нашою «Муніципальною вартою» й дала їй можливість використовувати ці навики у своїй практичній діяльності».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300