Ірпінські футболісти переграли молодих українців зі США

В Ірпені відбувся товариський матч із футболу між збірною юнаків Приірпіння та командою Спілки української молоді США. Саме з нашого міста розпочався її другий всеукраїнський футбольний тур «На крилах дружніх змагань». Візит до Ірпеня відбувся з ініціативи міжнародного об’єднання українських громад «Четверта хвиля», яке працювало і над усією програмою перебування футболістів в Україні.

Василь Карленко, голова комісії «Закордонне українство» Національного олімпійського комітету: 
«Безумовно, що Україна – Міністерство молоді й спорту і Національний олімпійський комітет – також підтримує ці змагання, тому що це дуже важлива справа. Адже у світі понад 20 мільйонів українців – це, практично, ціла держава. І нам дуже важливо, щоб сьогодні кожен українець знав про свою неньку – яка вона є, як вона змінилася».

Дружній матч в Ірпені пройшов азартно й справді якось по-дружньому. І завершився із рахунком 4:1 на користь ірпінських футболістів.

Руслан Семенко, футболіст із Нью-Йорка: 
«Просто дуже добре грають. Ми теж добре граємо, але вони, я б сказав, сильніші».

Іван Сорока, футболіст із Нью-Джерсі:
«4:1 – то програш, але я думаю, що ми маємо потенціал стати кращими… Ми завтра будемо знову грати і спробуємо виграти, показати кращий результат».

Роман Верний, батько футболіста зі США:
«Ми бачимо, що хлопці з діаспори можуть змагатися з хлопцями тут, в Україні. Ми цілковито забули, що ми не живемо в Україні, якось (відчули, що ми) разом, маємо спільну землю».

Футбольний тур «На крилах дружніх змагань» проводиться в Україні вдруге. Метою туру є не лише пропаганда спорту, здорового способу життя та олімпійських ідей, а й зміцнення стосунків між українцями з усього світу. В Ірпені брати з Америки мали нагоду оглянути місто та познайомитися з його керівництвом.

Михайло Томашевський,член Спілки української молоді США:
«Ірпінь – це дуже гарне місто, видно, що популярне і модерне. Бачимо, наскільки воно відновилося, виглядає новим. Дуже класне місто. Дуже гарно нас приймали сьогодні в міській раді, зробили екскурсію Ірпенем, і ми мали спільний обід. Хлопці й наші родичі, що приїхали з нами з Америки, дуже полюбили Ірпінь».  

А що стосується футбольного Ірпеня – то вже зовсім скоро місто вдруге прийматиме чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд. Місце змагань було затверджене після успішного проведення минулорічного турніру.

Василь Карленко:
«Ці змагання вже увосьме будуть проводитися з 5 по 9 вересня в місті Ірпені. Минулого року була рекордна кількість команд – 12. Сподіваємося, що і в цьому році буде достатня кількість, щоби показати, як грають закордонні українці у футбол – що вони вміють грати не гірше, ніж наші спортсмени».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300