Ірпінські лікарі запрошують на огляд родимок

Меланома – підступна злоякісна пухлина, яка щороку забирає життя близько тисячі українців. 10 травня вже водинадцяте в Україні пройде День діагностики меланоми. Напередодні журналісти ITV дізнавалися, де і як можна обстежити родимки в Ірпені.

Ігор Писько, завідувач шкірновенерологічним відділенням

«Сама небезпечна, сама непердбачувана хвороба, яка може протікати миттєво або розтягнутися на кілька років і саме основне – дуже погано піддається лікуванню — це меланома»

10 травня, вже в одинадцяте, в Україні пройде День діагностики меланоми. Щороку до цієї акції долучаються і в Ірпені. Раніше для більш точного діагностування сюди запрошували обласних фахівців зі спеціальним обладнанням. Минулого ж року для Ірпінської поліклініки придбали власний професійний дерматоскоп. 

Ігор Писько, завідувач шкірновенерологічним відділенням

«Це дерматоскоп, який дозволяє нам проводити діагностику всіх новоутворень шкіри, який дозволяє або зняти діагноз або його запідозрити і вчасно пролікувати»

Вчасно – головне слово при лікуванні меланоми, кажуть лікарі. Огляд дерматолога займає всього кілька хвилин – і в цьому ми переконалися на власному досвіді, — але цей недовгий час, присвячений власному здоров’ю, може справді врятувати життя.

Ігор Писько, завідувач шкірновенерологічним відділенням

«Стадійність іде в 4-х стадіях, от скажімо якщо говорити про першу або другу стадію захворювання, результат видужання пацієнта складає приблизно 95%. Якщо, звичайно, третя або четверта стадії, то там 75% складає абсолютно негативний результат».

Минулого року в Ірпені виявили 28 випадків раку шкіри та 7 випадків меланоми, 2 з яких закінчилися летально. Онкологи наполегливо радять уважно обстежувати свою шкіру і слідкувати за станом родимок.

Олена Жирнова, лікар-онколог

«Якщо вона міняє колір – десь світліша, а місцями темніша, щось на ній почало наростати, якщо зудить, з’являються неприємні відчуття, швидко росте, тобто при будь-яких змінах необхідно не сидіти вдома, а звертатися до лікаря».

Обстежити свої родимки мешканці Ірпінського регіону можуть безкоштовно у дерматовенерологічному відділенні, що на 2 поверсі Ірпінської міської поліклініки. Лікарі приймають по буднях з 8 до 16 години.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300