Ірпінські ліцеїсти запросили на інтелектуальні бої вчителів і батьків

Щомісяця в Ірпінському ліцеї інноваційних технологій відбуваються інтелектуальні бої. Битву інтелектуалів запровадив у минулому році учитель інформатики Іван Нечипорук, як експеримент. Думав, приживеться, чи ні. Гра прижилась. Спочатку змагалися між собою учнівські команди, потім долучилися вчителі, а тепер приєдналися ще й батьки.

Іван Нечипорук, учитель  інформатики:

«Ми запровадили вперше, мабуть, у навчальних закладах таке інтелектуальне шоу, яке є міксом старих інтелектуальних ігор, як рінг «Що? Де? Коли?». Ми, правда, ще не придумали йому назву, але в ньому ми використали досвід всіх інтелектуальних проектів, які були започатковані і в Європі, і, в цілому по всьому світі».

Гра складалася із п’яти раундів. Щоб здобути перехідний кубок гравцям потрібно було продемонструвати не лише загальну ерудицію, а й  кмітливість, наприклад, відповісти коли і ким видається ліцензія на відстріл рогатого зайця. Змогли  перевірити себе й на візуальне сприйняття фактів. Наприклад,   розмістити портрети знаменитостей у відповідність до їхніх заслуг.

Катя, представник учнівської команди:

«Хтось може знати більше, хтось менше, але, насамперед, це є гра. Потрібно розуміти, що головне – це приймати участь і отримувати від цього задоволення. Це нас усіх згуртовує». 

Командам довелося також проявити себе у маркетинговому орієнтуванні,  продемонструвати свою інтуїцію, наприклад, підтвердити чи заперечити достовірні але маловідомі факти. А загалом, протягом гри учасники  повинні  були відповісти на більше ніж півсотні запитань.

Іван Нечипорук, учитель  інформатики:

«Спочатку базувалось для перевірки, щоби зрозуміти рівень знань до дев’ятих класів – такі загальні шкільні питання. Але як показує практика, дітям повинно бути цікаво. Потім ми зрозуміли, що наші учні знають дуже багато, навіть більше, ніж ми. Тому ми почали розширювати коло питань, підключати аудиторію вчителів, як тестову. А зараз вже спробуємо зіграти з батьками».

Цього разу поталанило новачкам. Нинішні чемпіони учнівської команди поступилися місцем команді «Батьківський контроль». І переможний кубок – ілітівська сова — перейшла до батьків.

Кирило, представник команди «Батьківський контроль»:

«Дуже класна ініціатива, яка згуртовує і батьків, і вчителів, і дітей. Хотілося б регулярно проводити такі заходи — дуже корисно».

Керівник інтелектуальних боїв каже,  що вже  готові розширювати склад команд і запрошує на брейнринг усіх бажаючих.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300