Ірпінські парки почали готувати до зими

Паркові зони Ірпеня, які так полюбилися містянам, готують до зими. Щороку перед настанням холодів їх консервують. Зараз працівники «Управління благоустрою міста» готують до повного відключення інженерну систему життєзабезпечення парку «Центральний».

Юлія Прибилова, начальник КП «Управління благоустрою міста»:
«Парк «Центральний» – це не перший обєкт, який ми почали готувати, консервувати до зими. На сьогоднішній день ми законсервували вже три паркові обєкти».

Найперше в підготовці зеленої зони до зимової сплячки відключають подачу води у систему поливу. Парк має свої автономні скважини, у «Центральному» їх дві. І весь процес розпочинається саме з них. 

Вадим Бондаренко, начальник відділу захисту зелених насаджень:
«Відключили подачу електроенергії до насоса на скважину, щоб можна було видавити воду з системи поливу».

Під землею по всьому периметру розгалужена ціла інженерна мережа. Завдяки їй з весни до пізньої осені парк вабить до себе різнобарвними фарбами природи.

Юлія Прибилова:
«От уявіть собі: для того, щоб було гарно й зелено в парку, тут було прокладено пять із половиною кілометрів поливочних труб».

І тепер із усієї п’ятикілометрової протяжності труб потрібно витиснути повітрям воду, щоб зимові морози їх не розірвали. Аби в системі не залишилося й краплинки рідини, працівники відкривають кожен гідрант і ревізують його.

Вадим Бондаренко:
«У парку знаходиться близько 200 гідрантів, і з кожного ми видуваємо воду по черзі».

До консервування парку залучені троє працівників благоустрою. Хлопці кажуть: робота відповідальна, але нескладна, бо виконують її щосезону. За день устигають законсервувати один парковий об’єкт.

Галина, мешканка Ірпеня:
«Консервувала помідори й огірки. Тепер побачила, як консервують парки».

Юлія Прибилова:
«У нас попереду ще консервація 14 паркових обєктів, і ми плануємо завершити цей процес до 1 листопада».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300