Ірпінські податківці попереджають про активізацію телефонних шахраїв

92414769c84c40e378f0a079b0b193a3

Ірпінська державна податкова інспекція попередила платників податків, які проводять фінансово-господарську діяльність, про можливі випадки шахрайства. Про це інформує офіційний сайт Ірпінської міської ради.

У повідомленні зазначається, що днями «спостерігались непоодинокі спроби вчинення шахрайських дій невідомими особами з метою протиправного заволодіння коштами суб’єктів господарської діяльності». 

«Схема наступна: зловмисники телефонують начебто від імені або за дорученням керівництва органів державної податкової служби посадовим особам підприємств чи підприємцям, і під різними приводами намагаються отримати гроші. Наприклад, вони попереджають підприємця про нібито заплановану податкову перевірку і пропонують її відмінити за конкретну винагороду», – розповідають податківці.

Вони звертають увагу на те, що працівники їхньої служби при здійсненні перевірок повинні мати при собі службове посвідчення, направлення та копію наказу про проведення перевірки, а також інші документи, визначені Податковим кодексом України.

«Застерігаємо платників податків, що потрібно бути уважними, ретельно перевіряти інформацію та не дозволяти аферистам вводити себе в оману. Про можливі шахрайські чи провокаційні дії телефонних аферистів просимо негайно інформувати Ірпінське управління ГУ ДПС у Київській області за адресою: м. Ірпінь, вул. Шевченка, 2А, або телефоном (04597)60-026», – йдеться в повідомленні.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300