Ірпінські волонтери відзвітували про свою роботу за тиждень

Photoeditorsdk Export 2020 04 22t123123.723

Керівник ірпінського волонтерського штабу Антон Головенко розповів у соцмережі про спільну роботу команди волонтерів та місцевого осередку партії «Нові Обличчя» протягом останнього тижня.

За цей період вони зібрали більш ніж 500 святкових великодніх пакунків і розвезли їх людям, які цього потребували. Списки адресатів узяли в Територіальному центрі соціального обслуговування, а також врахували звернення на гарячі лінії Олександра Маркушина і «Муніципальної варти» та інші повідомлення містян.

Також була проведена акція «Випічка для лікарів»: мешканці Ірпеня випікали вдома смачну здобу для медиків, яку волонтери доставляли в різні медичні установи — зокрема, в амбулаторії та інфекційне відділення міської лікарні. Крім того, вони забезпечили електронними градусникам та засобами захисту заклади первинної медицини, військовий шпиталь, спецпризначенців Нацполіції та бригаду швидкого реагування Нацгвардії, яка знаходиться в Гостомелі. Передали захисні костюми лікарям-патологоанатомам.

«Забезпечили спеціальними продуктами харчування людей, хворих на діабет, відповідні списки нам надали лікарі. Продовжують працювати запроваджені нами телефонні лінії психологічної та юридичної допомоги. Отримали звернення від людей, хворих на COVID-19. Допомогли їм продуктовим набором та необхідними ліками (ліки були потрібні для лікування хронічних захворювань). Створили резерв із 50 продуктових наборів на крайній випадок», — повідомив керівник штабу.

Також, за його словами, волонтери підтримали сухпайками ірпінських рятувальників, які виїжджали гасити лісові пожежі в Зоні відчуження.

«За цей час наша ініціатива змогла долучити до допомоги людям похилого віку десятки місцевих підприємців. До нас кожного дня приєднуються люди з пропозицією допомогти: хтось кавою, хтось випічкою, хтось масками для захисту. Ми відкриті до співпраці, дякуємо кожному за посильний внесок і продовжуємо працювати, щоб разом всією громадою витримати цей життєвий іспит на людяність», — зазначив Антон Головенко.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300