Ірпінську школу №17 розфарбують яскравими барвами

Ірпінська школа №17 прощається з сірими похмурими кольорами. Саме зараз у шкільному холі активно триває реконструкція. Щоб перетворити це місце на яскраву територію для відпочинку та дозвілля дітей, минулого року шкільна громада подала свій проект на Громадський бюджет. І перемогла. 

Людмила Першин, автор проекту:
«Хотілося зробити лице школи красивим. Хол – це є лице, тим більше, він у нас дуже великий за площею. Діти проводять тут багато часу, тому що вони тут і відпочивають. У нас тут є шахмати, шашки – діти на перервах грають. Дуже погане було освітлення до того, як почали робити ремонтні роботи, і хотілося все виправити. Цей простір – це було важливо».

500 тисяч гривень – саме стільки отримала школа на ремонт холу в рамках Громадського бюджету. Але для капітальної реконструкції цього виявилося замало. Тому ще мільйон гривень виділили з міського бюджету. 

Анастасія Попсуй, в. о. Ірпінського міського голови:
«Проект був настільки цікавий і масштабний, що нам стало ясно, що однієї цієї суми й невеличких змін буде недостатньо для того, щоб зробити хол більш затишним. Тому що школа дуже велика, дітей багато, школа розвивається, багато змін, і якщо вже в нас є така нова чудова їдальня, то хол має бути її логічним продовженням, і не гіршим, а ще кращим».  

Зараз у холі вже замінили комунікації, оновили електропроводку, вирівняли стіни та стелю. Готуються до облаштування нової підлоги та декоративного оформлення приміщення.

Людмила Першин:
«У нас були звичайні пластикові підвіконня. Дітям немає де сидіти і вони завжди сідають на підвіконня. Ми попросили, щоб нам ці підвіконня зробили товсті, міцні, щоб вони були як лавки, щоби можна було сидіти, відпочивати, на перервах проводити час, після уроків сидіти й спілкуватися. І стелю щоби, по можливості, опустили, якщо вентиляція дозволяє, і зробили разів у три – чотири більше освітлення, тому що тут дуже погане освітлення було для цього простору. Щоб був яскравий дизайн, такий самий, як у їдальні, бо кольори – це дуже важливо. Салатовий, жовтий, білий і сірий».

Нагадаємо, минулого року в школі №17 капітально відремонтували їдальню.  Яскраве приміщення одразу полюбилося дітям. А після закінчення ремонту в холі життєрадісних барв у цій школі ще побільшає.

Людмила Першин:
«Наша ідея впроваджується в таких кольорах, нам ідуть назустріч, і те, що ми хотіли – я на картинках бачу, що це буде реалізовано».  

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300