Ірпінським ветеранам Другої світової вручили Знаки народної пошани

Photo26

26 ірпінців — учасників Другої світової війни — були нагороджені сьогодні Знаком народної пошани — пам’ятною медаллю «За бойові заслуги. 75 років Перемоги над нацизмом». Нагороди трьох ветеранів, які не дожили до цього дня, вручили їхнім рідним.

Вітали героїв Другої світової представники місцевої влади — перший заступник міського голови Олександр Маркушин і депутати Ірпінської міськради.

«Що найкраще зробити у День пам’яті і примирення? Відвідати тих, хто досі добре пам’ятає і не забуде до останньої секунди свого життя події 1939—45 років. Поговорити, почути. Разом згадати тих, хто загинув тоді, і тих, хто пройшов всю війну, але не дожив до сьогодні. Зустрічі з почесною мешканкою Ірпеня, ветераном війни Валентиною Гаврилівною Кулініч, ветеранами Другої світової Ашотом Гвидоновичем Григоряном і Бурлакою Миколою Григоровичем завжди хвилюють. Дякую їм за теплий прийом і спогади, якими вони поділилися. На жаль, щороку таких людей поруч з нами залишається все менше. Тому не гайте часу. Навідайтеся до своїх стареньких сусідів сьогодні. Вони чекають», — написав у соцмережі після візиту до ветеранів Олександр Маркушин.

Рішення про заснування та виготовлення Знаку народної пошани «За бойові заслуги. 75 років Перемоги над нацизмом» було прийняте Всеукраїнським об’єднанням громадян «Країна» та ВТО «Орден» за підтримки Міністерства у справах ветеранів України та ветеранських громадських організацій.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300