Ірпінський міськвиконком зробив ще один крок до створення в Гостомелі нової повноцінної школи

виконком школа

Виконавчий комітет Ірпінської міської ради затвердив звіт із експертної незалежної оцінки вартості першого поверху будівлі в Гостомелі, другий поверх якої займає школа №15. Таке рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні міськвиконкому. Експертна оцінка потрібна для викупу приміщення, яке нині перебуває у приватній власності. Це черговий крок до створення на базі початкової школи №15 повноцінного навчального закладу.

Площа першого поверху – 584 квадратні метри. За експертною оцінкою, його вартість становить 5 454 305 грн. «Якщо врахувати підключені комунікації, електроенергію, центральне опалення, газ та близько 30 соток землі, які переходять громаді в разі купівлі – ціна вигідна і явно нижча від ринкової», – пояснив присутній на засіданні депутат міської ради Максим Плешко, який координує процес створення нової школи.

Водночас він відзначив, що затвердження звіту «ще не означає, що ми за цю суму будемо викуповувати приміщення – ми ще будемо намагатися торгуватися з власниками».

Відповідаючи на зауваження Гостомельського селищного голови Юрія Прилипка про те, що земельної ділянки, на якій стоїть будівля, недостатньо для повноцінної школи, Максим Плешко зазначив: «Нам передали 16 соток, які є під будівлею школи. Цього явно недостатньо для її діяльності, але перед школою є ділянка, яку власники також подарують громаді. Школа буде з ділянкою, зі стадіоном і повноцінною інфраструктурою».

За словами депутата, окрім викупу першого поверху будівлі та прийняття в комунальну власність земельних ділянок, потрібно змінити цільове призначення землі та провести реконструкцію споруди. «Буде ще багато процедур, попереду – велика частина роботи. Але ми цю роботу зробимо», – наголосив Максим Плешко.

«Ми – перша громада в Україні, яка викуповує приміщення під формування школи, ніхто ще такого не робив», – додав він.

Як зазначив перший заступник міського голови Олександр Маркушин, Ірпінська міськрада вже зараз вкладає кошти в реконструкцію школи №15: у цьому році проводиться заміна покрівлі та сходів.

«Треба рухатися вперед, бо школа потрібна і її необхідно привести в порядок», – резюмувала в. о. міського голови Анастасія Попсуй.

Нагадаємо, 25 липня на сесії Ірпінської міської ради депутати проголосували за надання згоди на укладання цивільно-правової угоди про дарування в комунальну власність земельної ділянки під школою №15 у Гостомелі.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300