Ірпінський пологовий будинок у Ворзелі закривають на двотижневий карантин

118510573 1698093600365844 1356819039120807701 N

Пологовий будинок Ірпінської центральної міської лікарні, який знаходиться у Ворзелі, закривається на двотижневий карантин — в одної з породіль виявили коронавірус. Про це повідомив перший заступник міського голови Ірпеня Олександр Маркушин.

«Змушені закрити на карантин пологовий будинок… У ніч з середи на четвер швидка доставила туди вагітну (38 тиждень) мешканку Ворзеля із загрозою переривання вагітності. Жінці потрібно було екстрено зробити кесарів розтин. Оскільки у неї була температура і ознаки респіраторного захворювання, зробили експрес-тест на Covid-19. Він виявився негативним. Через пряму загрозу життю жінки і дитини наші медики прийняли рішення негайно оперувати. Після операції жінку помістили в ізолятор і повідомили про потребу здачі аналізів для ПЛР-діагностики. І тільки тоді вона розповіла про те, що напередодні вже здала цей тест. Сьогодні ми отримали результати – вони, на жаль, позитивні. Тому протягом двох тижнів пологовий буде закрито на карантин», — розповів Маркушин на своїй сторінці в соцмережі.

За його словами, з хворою безпосередньо контактували 10 медиків. 20 вагітних жінок, які перебували в той час у пологовому будинку, контактів із нею не мали.  

«14 вагітних, які були на збереженні, виписуємо додому під нагляд сімейних лікарів. Контактні лікарі уже на самоізоляції. Усім 30 особам буде зроблено ПЛР-тестування. Вагітні мешканки нашого регіону направлятимуться на пологи у Бородянську центральну районну лікарню», — зазначив Олександр Маркушин.

«Статистика хворих на Covid-19 в Україні щодня зростає. Тому дуже прошу бути обережними!» — додав він.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300