Ірпінський регіон знову в «жовтій» епідемічній зоні

Photoeditorsdk Export (2)

Відсьогодні, з 21 вересня, в Ірпінському регіоні знову встановлено «жовтий» рівень небезпеки поширення COVID-19. Таке рішення прийняла Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Також до «жовтої зони» віднесли Бородянський район, до якого поки що належать села Козинці й Діброва, що приєднуються до Ірпінської територіальної громади, та сусідню Бучу.

У селах Михайлівка-Рубежівка й Забуччя (Києво-Святошинський район), які теж об’єднуються з Ірпенем, та в місті Києві залишається «помаранчевий» епідемічний рівень.

Нагадаємо, з 7 вересня Ірпінь був у «помаранчевій зоні».

Як повідомляє пресслужба уряду, правила «зеленої зони» зобов’язують перебувати в громадських будівлях у масці чи респіраторі, перевозити пасажирів у громадському транспорті лише на місцях для сидіння. При проведенні масових заходів може бути не більше одної людини на 5 м²; у кінотеатрах можна заповнювати не більше 50% місць. Заборонене відвідування закладів освіти, якщо на самоізоляції перебувають понад 50% їхніх учнів (вихованців) та персоналу. Крім того, в регіонах із «зеленим» рівнем епіднебезпеки заборонили проведення дискотек, роботу нічних клубів та інших розважальних закладів, діяльність закладів громадського харчування з організації дозвілля, а також проведення концертів (крім тих, що проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності).

У «жовтій зоні» зберігаються всі обмеження «зеленого» епідемічного рівня, а також забороняється відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку. Біля входу до закладів чи на заходи потрібно розміщувати інформацію про можливу кількість відвідувачів.

У «помаранчевій зоні», окрім усіх вищеназваних обмежень, забороняється діяльність закладів розміщення (крім готелів), робота спортзалів, фітнес-центрів і закладів культури, робота ресторанів у нічний час, прийом нових змін у дитячі табори, планові госпіталізації (крім допомоги вагітним, породіллям, новонародженим, онкохворим, людям, які потребують паліативної допомоги, та у випадках, коли існує значний ризик для життя чи здоров’я). Під час масових заходів може бути не більше одної людини на 20 м² та не більше 100 учасників загалом.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300