Ірпінський ЦБК одержить європейський ґрант на підтримку ветеранів АТО

грант

Ірпінський Центральний будинок культури отримав від представництва в Україні Міжнародної організації з міграції (МОМ) повідомлення про готовність надати безповоротну фінансову допомогу на реалізацію проекту «Підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на Сході України та їхніх сімей». Можливий розмір ґранту, який може отримати Будинок культури – до 12 тисяч євро. Кошти будуть надані Європейським Союзом. Про це заявила співавтор проекту, художній керівник ЦБК Лілія Нємченко.

«Директор Будинку культури Тетяна Михайленко, звукорежисер Павло Віслогузов і я, зважаючи на те, що в Ірпені проживає багато ветеранів, котрі повернулися після бойових дій на Сході України, вирішили розробити проект, який би допоміг їм гуртуватися та повноцінно адаптуватися до життя. Для цього багато корисного можна зробити саме на базі нашого закладу культури. За попереднім задумом, у рамках проекту буде проведено Всеукраїнський фестиваль для ветеранів АТО, футбольні матчі, концерти, тренінги тощо», – розповіла Лілія Нємченко.

До роботи над проектом залучена ініціативна група з 15-ти ірпінців, більшість із яких є членами Громадської ради учасників АТО при Ірпінському міському голові, однак це, за словами Лілії, лише початок. Адже для того, щоб розробити остаточну концепцію проекту і, відповідно, підготувати його повний кошторис, на початку вересня відбудуться спеціальні тренінги за участю всіх охочих ірпінських ветеранів АТО. 

«На 7–9 вересня ми плануємо зустрічі з «атовцями», під час яких детально проговоримо їхнє бачення і потреби, які варто врахувати в проекті, а також пройдемо навчання від представництва в Україні Міжнародної організації з міграції. Після цього чітко випишемо положення, кошторис і направимо його до МОМ для отримання фінансування», – пояснила Лілія Нємченко.

Охочі потрапити на тренінги 7–9 вересня можуть акредитуватися телефоном (095) 667-06-05 (+ telegram).

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському садочку "Лісова пісня" планують зробити капітальний ремонт

Сьогодні, 14:27

Детальніше
Сьогодні виконком Ірпінської міськради вніс зміни до складу одразу двох комісій

Сьогодні, 14:25

Детальніше
В ІЛІТі відбудеться день відкритих дверей

Сьогодні, 14:24

Детальніше
"Друга ріка" разом із ірпінськими волонтерами передали військовим 100 дронів (відео)

Сьогодні, 13:48

Детальніше
Артему Гуріну загрожує обмеження волі на строк до двох років

Сьогодні, 12:27

Детальніше
Ірпінський спорстмен Володимир Кульківський став переможцем Чемпіонату Європи з гирьового спорту

Сьогодні, 10:58

Детальніше
Ірпінська міська рада задовольняє лише 32% запитів на публічну інформацію — "Доступ до правди"

Сьогодні, 10:07

Детальніше
Ірпінський депутат Артем Гурін погрожував фізичною розправою своїй колезі та її родині

22 Apr 22:57

Детальніше
Всі новини
300x300