Ірпінський центр зайнятості провів ярмарок професій для школярів

Вже традиційно навесні Ірпінський центр зайнятості допомагає учнівській молоді зорієнтуватися у світі професій і свідомо обрати майбутній фах. На цьогорічний ярмарок запросили 35 навчальних закладів різних рівнів акредитації.

Петро  Левчук, директор Ірпінського міського центру зайнятості:

«Сьогодні Ірпінський центр зайнятості спільно з відділом освіти Бучанської міської ради організував ярмарку професій 2019, на яку запрошено більше 35 навчальних закладів різних рівнів акредитації з усієї  України, та понад 300 випускників шкіл міста Буча. Ярмарка професій – це найкраща можливість поінформувати учнів щодо майбутньої професійної діяльності. Активізувати молодь на здобуття тих професій, які мають попит на ринку праці, розширити їхнє уявлення про робітничі професії, отримати інформацію з перших уст щодо напрямів професійної підготовки, умов вступу та навчання в навчальних закладах. Вибір професій на ярмарку справді вражає ».

Вибір професій на сьогоднішньому ярмарку і справді вражає: на будь-який інтерес: і ювеліри, і пілоти, і судноплавці, і технологи- кондитери. Немає такої галузі, яку б не представляли навчальні заклади. І всі вони заохочують  до себе на навчання.

Світлана Вернигора, представник Київського авіаційного університету:

«В нашому університеті готують найрізноманітніші професії, в тому числі гуманітарні. Також готують юристів, юрист-міжнародник, дипломат. Ну і звісно пілотів, механіки та всі професії, які пов’язані з літаками».

Національний університет харчових технологій приваблює учнів можливістю водночас отримати дві вищі освіти – технічну і економічну. А як підтвердження високого рівня освіти, демонструють робот, який розробили студенти факультету автоматизації та комп’ютерних систем.

Віктор Сідлецький, представник Національного університету харчових технологій:

 «Студентське конструкторське бюро представило нашого робота, який був створений поза навчальний час. Студенти самі приходять, хочуть дізнатися більше, ніж дається у програмі».

Сьогоднішній випускник завдяки інтернету обізнаний в тому, як обирати професію, проте можливість поспілкуватися напряму з викладачами вузу на ярмарку, значно розширює уяву і про фах, і про сам навчальний заклад. До того ж, сучасний учень також і вибагливий.

У центрі зайнятості кажуть, на таких заходах важливо зорієнтувати молодь на ті професії, які мають попит на ринку праці. Бо престижний фах – це ще не гарантія отримати роботу.

Петро  Левчук, директор Ірпінського міського центру зайнятості:

«Сьогодні в Ірпінському міському центрі зайнятості перебуває на обліку 497 осіб, з них – 336 осіб з вищою освітою. Мета сьогоднішнього заходу – максимально зорієнтувати нашу молодь на вибір тих професій, які користуються попитом на ринку праці. На жаль, зараз існує дуже великий дисбаланс між попитом і пропозицією на ринку праці — дуже не вистачає фахівців робітничих професій»

Тому у центрі зайнятості радять придивитися й до робітничих професій. Бо саме їх не вистачає найбільше.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300