Ірпінський виконком ухвалив понад 40 соціальних, культурних та інфраструктурних рішень для Приірпіння

виконком2

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Ірпінської міської ради було розглянуто та затверджено понад 40 питань соціального, культурного та інфраструктурного значення для Ірпеня, Ворзеля, Гостомеля та Коцюбинського.

Плани щодо спорудження на вулиці Чехова в Ірпені великої станції знезалізнення й очистки питної води набувають усе реальніших обрисів. 9 квітня виконавчий комітет міської ради виділив на це будівництво 51 млн 791 тис. грн. Станція, продуктивність якої буде становити 15 тисяч кубометрів на добу, забезпечуватиме чистою водою понад 70% населення міста.  

Нагадаємо, станція очистки й знезалізнення води, відкрита в грудні минулого року на вул. Полтавській, забезпечує близько 30% жителів Ірпеня. Таким чином, після запуску нової станції проблема якісного водопостачання в місті буде розв’язана.

Крім того, міськвиконком на своєму засіданні вирішив профінансувати й низку менших будівельно-ремонтних проектів. Це капітальний ремонт дороги й зовнішньої водопровідної мережі по вул. Лермонтова (ділянка від вул. Київської до вул. Давидчука), капітальний ремонт доріг по вул. Мінеральній (від вул. 8 Березня до вул. Центральної) та по вул. Ломоносова (від 11-ї Лінії до будинку №52), а також будівництво підвищеного пішохідного переходу на вул. Северинівській і капітальний ремонт харчоблоку школи №2.

На пропозицію фінансового управління міськради виконком вирішив спрямувати кошти на потреби Ірпінської центральної міської лікарні: поточний ремонт покрівлі дизельної станції, придбання безперебійного джерела живлення і програмного забезпечення.  

Як повідомила в. о. начальника фінуправління Наталія Лопата, відповідно до постанови уряду з 1 квітня запроваджується виплата допомоги багатодітним сім’ям. Допомога в розмірі 1700 грн на місяць призначається на третю й кожну наступну дитину та виплачується до досягнення дітьми шестирічного віку. За даними управління праці та соціального захисту населення, в Ірпінському регіоні на обліку перебувають 540 таких малюків, і вже подано 78 заяв на отримання допомоги.  

За поданням служби у справах дітей та сім’ї п’ятьом неповнолітнім надали статус дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, і одній дівчинці – статус дитини-сироти.

Також міськвиконком ухвалив рішення про організацію влітку цього року оздоровлення й відпочинку дітей з Ірпеня, Ворзеля, Гостомеля й Коцюбинського. Крім плану дій, затвердили склад комісії, яка перевірятиме готовність до сезону дитячих оздоровчих таборів.   

21 квітня в Ірпені, Боярці та Вишневому відбудеться великий дитячий турнір «BeyBlade-2019». Ірпінський міськвиконком затвердив план підготовки та проведення змагання на центральній площі міста. Керівник відділу культури, національностей та релігій Євгенія Антонюк зазначила, що надзвичайно популярна в останні роки гра в бейблейд – це, де-факто, «новий вуличний вид спорту, здатний забрати дітей і підлітків від ґаджетів». Вона нагадала, що такий турнір відбудеться в Ірпені не вперше. Як зауважила в. о. міського голови Анастасія Попсуй, минулорічні змагання викликали неймовірний ажіотаж – для участі в них до нашого міста з’їхалися близько 500 учасників.

Тим часом гра долає вікові бар’єри: за словами Євгенії Антонюк, уже з’явилася ідея організувати турнір із бейблейду для татусів.

А поки ця ідея буде визрівати, в місті з 8 по 18 травня пройде черговий відкритий художній пленер «Намальований Ірпінь». Його проведення підтримали члени виконкому.

Також на засіданні були розглянуті проекти, підготовлені управлінням інфраструктурного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства, відділом містобудування та архітектури, відділом із питань надзвичайних ситуацій, оборонної та мобілізаційної роботи, комунальним підприємством «Контроль благоустрою міста» – усього понад 40 питань порядку денного.    

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

 Ірпіньська громада вшанувала пам'ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 12:40

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
Всі новини
300x300