Ірпінська громада отримала ще дві мобільні сонячні електростанції (відео)

Ірпінська громада стала ще на крок ближчою до енергонезалежності. Завдяки Українській і Всесвітній вітроенергетичним асоціаціям та фінській організації «EKOenergy Label», громада отримала дві мобільні сонячні електростанції. Одна з них працюватиме в Козинецькій амбулаторії сімейної медицини. Друга – в Ірпінському ліцеї інноваційних технологій.

Електростанції передали у рамках кампанії «Renewables4Ukraine» зі збору коштів для купівлі та передачі Україні обладнання. Донорами проєкту є прості громадяни із різних континентів. Виробник електростанцій – Вінницька компанія KNESS Energy.

Андрій Конеченков, голова правління Української вітроенергетичної асоціації:

«Ми залучили компанію KNESS вінницьких виробників, які в Україні виробили саме ці сонячні системи. Тобто ми не виводили гроші за кордон, а навпаки з-за кордону гроші зайшли в Україну, допомогли робочим місцям в Україні, а тепер системи будуть допомагати заощаджувати традиційну енергетику за рахунок роботи сонячних систем».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Загалом нам ця компанія допомогла з 4 установками. За це дуже-дуже дякую. Більш того, ми ще домовилися про новий проєкт. Вони в цьому році вже наступного місяця встановлять на один із приватних будинків сонячні панелі. Це буде пілотний проєкт, це буде безкоштовно і наші мешканці зможуть так само відчути енергонезалежність».

Нагадаємо, 26 грудня такі ж системи отримали Ірпінська амбулаторія №3 та Михайлівсько-Рубежівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини. А відтепер енергонезалежною стане і Козинецька амбулаторія.

Андрій Левківський, директор Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги:

«Сьогодні ми отримуємо установку, яка дозволить нам забезпечити одну із наших амбулаторій сімейної медицини безперебійним живленням, для того щоб забезпечити безперервність надання медичної допомоги саме населенню селища Козинці, якщо ми говоримо зараз конкретно про цю установку».

А Ірпінський ліцей інноваційних технологій – перший навчальний заклад громади, який поміж медичними, отримав такий корисний подарунок. Окрім нього, організатори проєкту відновлювальної енергетики проведуть для учнів ліцею курс пізнавальних лекцій.

Марія Гостін, в.о. директора Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Надзвичайно раді, адже інновації – це теж про відновлювальну енергію. І ми дітям розказуємо на уроках, розказуємо чому це важливо. І тепер, як приклад, ось у нас під ліцеєм стоїть ціла станція, яка може показати, як же це працює, і що ми можемо бути енергетично незалежні. А тим паче у перспективі ми отримаємо чудові лекції просвітницькі, чому це важливо, і тому ми вже очікуємо наступний етап».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300