Ірпінська ліцеїстка здобула третє місце у всеукраїнському конкурсі шевченкознавців

241450024 335251778385898 4529648556616622426 N

Учениця 11 класу Ірпінського академічного ліцею Національного університету біоресурсів і природокористування України Олександра Осадча увійшла до числа переможців (здобула третє місце) у Всеукраїнському квест-марафоні «Чи знаємо ми Шевченка?». Про це повідомило управління освіти і науки Ірпінської міської ради.

Як зазначається на сайті квест-марафону, його четвертий рік поспіль проводить Всеукраїнський благодійний культурно-науковий фонд Т. Г. Шевченка спільно з Інститутом літератури імені Т. Г. Шевченка Національної академії наук України. Керівниця проєкту – президентка Фонду Т. Г. Шевченка, праправнучка Кобзаря по сестрі Катерині Людмила Красицька.

Змагання проходило в три етапи, починаючи з 9 березня – Дня народження великого поета і художника. Участь у ньому могли взяти всі охочі. Перші два тури проводилися дистанційно. У кожному з них учасники повинні були відповісти на 20 запитань, які стосувалися життя і творчості Шевченка. Третій, заключний тур відбувся в Каневі на Чернечій горі, в Музеї Тараса Шевченка. Фіналісти мали запропонувати увазі членів журі свій улюблений твір Кобзаря, прочитати уривок із нього напам’ять саме в тій частині музейної експозиції, яка пов’язана з цим твором, та якомога креативніше прокоментувати цей зв’язок за допомогою наявних у залі експонатів.

Журі конкурсу очолює завідувач відділу шевченкознавства Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка Олександр Боронь.

Ірпінське управління освіти і науки привітало з перемогою Олександру Осадчу та її наставницю – вчительку філології Ірпінського академічного ліцею Ларису Лук’янченко.  


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300