Реклама

Ірпінська міськрада виділила 5 мільйонів на підтримку Збройних Сил України (відео)

Як і два роки тому, 24 лютого о 7-ій ранку депутати Ірпінської міськради зібралися на позачергову сесію. Тоді найголовніше було організувати оборону Ірпеня. Сьогодні, ж у другу річницю повномасштабного збройного вторгнення росії на територію України, єдине і найголовніше питання  – виділення коштів на допомогу Збройним Силам України.

 Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Сьогодні ми будемо голосувати за виділення 5 мільйонів на FPV-дрони, старлінки для наших військових і будуть мавіки купуватися, FPV дрони з тепловізором».

Депутати одностайно проголосували за таке рішення. Окрім цього, вони підтримали виділення коштів на те, щоб зробити безбар’єрною територію військового госпіталю.

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міськради:

«Виділено чотири з половиною мільйони для військового госпіталю, який знаходиться у нашому місті. На території госпіталю є проблема пересування на візочках. Там є частина взагалі грунтового покриття, а є частина старих плит, облаштованих 30 років тому і тому був запит у керівництва госпіталю саме у такій допомозі»

 Антон Довгопол, депутат Ірпінської міськради:

«Як лікар, я чітко можу сказати, що, як люди, які виконали свій обов’язок перед державою і внаслідок виконання цих обов’язків втратили певну функціональність, і вони зараз знаходяться на лікуванні, ми не можемо бути осторонь, ми не повинні забувати таких людей.Тому я повністю підтримую міського голову, депутатський корпус у питаннях виділення коштів на облаштування інклюзивності на території військового шпиталю».

Перед початком сесії депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих Героїв. Загиблого волонтера Олега Григорука нагородили медаллю «За заслуги перед містом Ірпінь» посмертно. Медаль вручили батькам волонтера. Такі ж відзнаки отримали ще 20 військових, які і зараз виконують свій обов’язок перед державою.

 Святослав Бойко, військовослужбовець:

«Операція в Ірпені дала нам неоцінений досвід. Великий досвід, який ми понесли далі. Згадуючи ті події я насамперед хочу подякувати Богові за те, що дав можливість долучитися до святої справи — звільнення одного з найпрекрасніших українських міст. Я дякую богу, що у мене поруч були надійні побратими, які зараз тут знаходяться у цьому залі, на яких можна було опертися».

А поки за виділені кошти закуповуватимуться дрони, депутати вже сьогодні, на завершення сесії, передали військовій частині №4247 такий необхідний МАВІК, а ще 20 дронів приготували для військової частини №3027 і прямо у сесійній залі вручили ключі від джипа.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама