Реклама

Ірпінська школа №17 готується до нового навчального року (відео)

Освітні заклади Ірпінської громади активно готуються до нового навчального року. 17-та школа, наприклад, зустріне учнів повністю оновленою актовою залою. Адже за понад 40 років, відколи її добудували до основного приміщення, жодної реконструкції чи навіть поточних ремонтів не відбувалося. І зараз тут проводять її капітальний ремонт.

Іван Пташник, директор Ірпінської школи №17:
«На сьогоднішній день чітко зазначено, що в актовому залі повністю робляться всі стіни – а висота десь більше п’яти метрів. Робиться реконструкція сцени: вона має бути вільна, пожежобезпечна і комфортна для всіляких заходів, які будуть відбуватися».

Єдине, що не буде мінятися в цій залі, а лише приводитись до ладу – це підлога, бо тут лежить якісний дубовий паркет. Його просто поциклюють та покриють лаком.  Старі, ще радянські, стільці, які були прикручені до підлоги цвяхами, теж замінять на сучасні.

Петро Король, голова ради школи, депутат Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Я, як голова ради школи та депутат округу, дуже радий, що минулого року наша школа виграла Громадський бюджет – 490 тисяч гривень – саме на реконструкцію цієї зали. Тому зараз хочу подякувати всім, хто підтримував наш проєкт – і батькам, і вчителям, і учням, і випускникам цієї школи, бо на сьогоднішній день ми бачимо результат».

Але для комплексного ремонту Громадського бюджету виявилося замало. Справа в тім, що колись у цій прибудові зробили закороткий дах, і дощова вода стікала прямо на зовнішню стіну й руйнувала її. Тому ремонтувати треба й зовні.

Олег Білорус, начальник управління освіти і науки Ірпінської міськради:
«Бачимо, в якому вигляді зовнішня стіна цього актового залу. Тому було прийняте рішення про виділення додаткових коштів для того, щоб уже по-господарськи підійти до комплексного вирішення даної проблеми».

Міська рада виділила додатково ще 800 тисяч гривень на цілий комплекс робіт. За ці гроші вдалося також установити по всьому периметру закладу ще й систему громовідводу, якої зроду-віку тут не було. Але й це ще не все. До 1 вересня запланували поміняти ще й більше 40 старих дерев’яних вікон на сучасні, енергозберігаючі. А ще чотири класні кімнати старого корпусу школи зустрінуть діток із новою підлогою. Тут постелять лінолеум, який відповідає всім санітарно-гігієнічним вимогам.

Олег Білорус:
«У громаді – 25 закладів освіти. У кожному з них на сьогоднішній день у тій чи іншій мірі проводяться або капітальні, або поточні ремонти для підготовки до нового навчального року. В цілому Ірпінською міською радою на сьогодні було виділено близько 10 мільйонів на ті роботи, які здійснюються. Але ця цифра буде ще зростати, тому що в нас ще є плани для реалізації освітньої політики в нашій громаді».

Нагадаємо, що 1 вересня в Ірпені готуються відкрити ще й новий корпус школи №1. Фактично, це буде ще одна повноцінна школа. Вона розрахована на 800 учнів.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!