Реклама

Ірпінські кандидати в інспектори з паркування пройшли підготовку у Вінниці (фото)

Ірпінські кандидати в інспектори з паркування пройшли підготовку у Вінниці (фото)

Кандидати на посади співробітників відділу контролю паркування управління безпеки Ірпінської міськради пройшли підготовку у Вінниці, де такий підрозділ успішно функціонує. Частина кандидатів – працівники КП «Муніципальна варта». Про це повідомляється на сайті підприємства.

«На березневій сесії Ірпінської міської ради було прийняте рішення про створення відділу контролю паркування управління безпеки Ірпінської міськради. Наразі проходить етап тендерних закупівель необхідного обладнання, ремонтних робіт у відповідному приміщенні та підготовка кандидатів на посади в даному відділі», – зазначається в повідомленні.

Спочатку впродовж місяця кандидати брали участь у теоретичних заняттях – зокрема, детально вивчали необхідні розділи правил дорожнього руху, після чого успішно здали іспити на базі Вінницького обласного автоучбового комбінату й отримали свідоцтва про проходження навчально-практичного курсу «Організація роботи інспекторів із паркування». Згодом вони пройшли дводенний практичний тренінг на базі відділу паркування департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міськради: виходили на вулиці Вінниці разом із місцевими інспекторами з паркування, вивчали процедуру фіксації правопорушення, складання повідомлення про порушення, оформлення постанови і накладання штрафу.  

У «Мунварті» навели приклад алгоритму роботи інспектора з паркування в конкретній ситуації.

«Візьмемо для прикладу траспортний засіб, що припаркувався одразу біля пішохідного переходу. Головний спеціаліст — інспектор з паркування фіксує за допомогою лазерного дальноміра відстань автівки від граничної межі пішохідного переходу. Якщо відстань становить менше 10 метрів, інспектор починає фіксувати факт порушення ПДР. На планшет зі спеціальним програмним забезпеченням фотографує з різних ракурсів припарковане авто та його номер. Сюди ж підв’язується геолокація. В інспекторів є спеціальні термопринтери, що друкують повідомлення про скоєне адміністративне правопорушення, які залишають на лобовому склі автівки. На «чеках» є QR-код для переходу на сайт міськради, а також інформація про здійснене правопорушення та реквізити для сплати штрафу. Вся інформація про правопорушення автоматично потрапляє в єдину базу МВС. Після чого формується справа про скоєне порушення, виноситься постанова про накладання і розмір штрафу. Порушнику відправляється відповідний «лист щастя»», – розповіли в «Муніципальній варті».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!