Ірпінські комунальники упорядковують дротові мережі інтернет-провайдерів (відео)

На землі, деревах і стовпах. Ось так хаотично на вулиці Ярославській в Ірпені досі звисали дроти міських інтернет-провайдерів. Вчора мер міста Олександр Маркушин вкотре звернувся до них із проханням упорядкувати свої господарства. Інакше за це візьмуться комунальники.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Ми на останньому виконкомі прийняли рішення, що ці проводи, які звисають, які заважають і псують естетичний вигляд нашого міста ми будемо демонтувати. Вулиця Ярославська, перехрестя з вулицею Українською. Можете побачити який жах висить».

Саме звідси працівники «Управління благоустрою міста» розпочали демонтаж обвислих дротів.

Дмитро Скрипник, в.о. директора КП «Управління благоустрою міста»:

«Роботи дуже багато, ліній дуже багато натягнутих, пошкоджених теж дуже багато. Ми будемо якось відсіювати те, що можна залишити, щоб скажімо так не було скрутно для самої компанії інтернет-провайдера. Можливо десь вони нам будуть допомагати в чомусь по відновленню ліній, щоб ми їх не демонтовували, щоб вони не витрачали зайві кошти».

Згодом аварійні дроти демонтують по всьому місту. Депутат Ірпінської міської ради Олександр Пащинський зазначив, що це вимушений крок задля безпеки мешканців міста.

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:

«Це все таки небезпечно. Хтось може заплутатися, впасти, отримати травму. Тому проводяться такі заходи по упорядкуванню. Все що висить, все що непотрібне і хаотично розміщено все буде демонтовуватись».

Варто зазначити, не всі інтернет-провайдери нехтують потребами громади. Компанія «Домінет» у перші дні деокупації Ірпеня за власні кошти відновила у місті магістралі та першочергово підключила до «всесвітньої павутини» об’єкти критичної інфраструктури. А ще «Домінет» допоміг із підключенням модульних містечок, у зимовий період забезпечував інтернетом «пункти незламності» та продовжує допомагати соціально важливим об’єктам міста. Міський голова Олександр Маркушин неодноразово дякував працівникам «Домінету».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300