Реклама

Ірпінські лікарі змушені були евакуюватися

Ірпінські лікарі змушені були евакуюватися

Ірпінська поліклініка, де протягом останнього часу надавали першу невідкладну допомогу та приймали пологи, більше не працює. Через надзвичайну загрозу медикам довелося евакуюватися. 

«Сьогодні ми були змушені тимчасово виїхати з Ірпеня. Ворог підкрався дуже близько. Вчора на територію нашої поліклініки прилетів ворожий снаряд. Ми були в самому епіцентрі війни: під обстрілами, без зв’язку, без світла, води і тепла. В таких умовах ми наражали на небезпеку всіх — і пацієнтів, і лікарів», — розповів журналістам ITV директор КНП «ІЦМЛ» Андрій Левківський.

Оскільки сполучення з лікарнею у Бучі минулого тижня стало неможливим, у поліклініці розгорнули пункт невідкладної допомоги, яку надавали сімейні лікарі. Далі потерпілих відправляли у військовий шпиталь.

«Сьогодні у шпиталі так само, як і в поліклініці, немає світла, води, тепла та зв’язку. У Бучі ще гірша ситуація, на жаль. Тому поки що наш штаб відійшов до Києва, завтра будемо вирішувати, що робити далі. На сьогодні це був єдиний вихід — тимчасово відступити. Але ми повернемося, щойно буде трохи спокійніше, і продовжимо допомагати та боротися за життя людей», — додав Левківський.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!