Ірпінській «Муніципальній варті» – 6 років (відео)

Зафіксувати, оцінити, допомогти – основні принципи діяльності ірпінського комунального підприємства «Муніципальна варта». 22 грудня – її день народження. Вітайте: «Мунварті» шість років!

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Відчуття, що «Муніципальну варту» ми створили нещодавно а вже шість років. І найголовніше, чого ми добилися – це довіра наших мешканців до «Муніципальної варти». Коли почалися воєнні дії, саме «Муніципальна варта» допомагала щодо евакуації. Друзі, за це я дуже дякую вам, хочу подякувати і вашому керівнику. Так далі виконувати завдання!»

З нагоди свята міський голова вручив мунвартівцям подяки. Медалями «За заслуги перед містом» відзначив Сергія Кіркіна та Віктора Боєправа.

Віктор Боєправ, в. о. заступника начальника КП «Муніципальна варта»:
«Звичайно, мені дуже приємно, що нас відзначив міський голова такою медаллю, але ми робили це не заради медалі. Будемо все й надалі робити для громадян нашого міста».

Очільник «Мунварти» Микола Ковальчук зазначив: шість років діяльності підприємства умовно можна поділити на три етапи. Перший – до повномасштабного вторгнення рашистів.

Микола Ковальчук, начальник КП «Муніципальна варта»:
«Це було одне з найпотужніших підприємств – «Муніципальних варт» – в Україні. Думаю, серед невеликих міст, якщо не беремо обласні центри-мільйонники, це, напевно, було найпотужніше підприємство. Якраз перед самою війною ми відкрили Ситуаційний центр, у якому ми зараз знаходимося. Ми ділилися досвідом, на нашому досвіді навчалися».  

Справжні випробування мунвартівців почалися з ворожого вторгнення рашистів в Ірпінь.

Микола Ковальчук:
«Частина хлопців пішла у Збройні сили, у Нацгвардію хто був мобілізований, хто за контрактом. Частина залишилася з міським головою брали участь у бойових діях, працювали під час евакуації населення».

Та, на жаль, перемогу у вже деокупованому Ірпені святкували не всі. Заступник начальника «Муніципальної варти», учасник тероборони Анатолій Колєсніков загинув, захищаючи місто від російської навали.

Микола Ковальчук:
«Для нас це дуже велика втрата. У нас із Толею були дуже великі плани щодо нашого підприємства. Я знаю, в нього були великі плани і в особистому житті»

Попри пережите, мунвартівці продовжують робити все можливе на своєму фронті задля спільної перемоги України. Слідкують за порядком та безпекою в місті, допомагають у розмінуванні територій.

Микола Ковальчук:
«Ми рухаємося далі. Усю російську наволоч ми виженемо з нашої землі, відновимо наше місто, відновимо нашу країну. Разом до перемоги! Слава Україні! Перемога буде за нами!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300