Ірпінських підлітків-переселенців навчають реалізовувати власні бізнес-ідеї (відео)

Знайомтеся: це Даша Грушко. Їй 13 років, і вона вже налаштована відкрити свій бізнес – кастомізацію шоперів. Дівчина хоче розробляти індивідуальний дизайн екоторбинок. Даша вважає, що екоторбинки з красивим ручним розписом заохотять людей відмовитися від поліетилену, щоб зберігати довкілля.

Даша Грушко, мешканка Ірпеня:
«Суть моєї ідеї щодо кастомізації шоперів – це те, щоб люди могли зберігати екологію і також придбати для себе новий крутий аксесуар, яким вони могли б доповнювати свій образ».

Щоб навчити підлітків реалізовувати власні ідеї, в ірпінському центрі для внутрішньо переміщених осіб відкрили безкоштовну бізнес-школу «Енергія змін». Її ініціювала голова громадської організації «Переселенці Криму та Донбасу» Аза Голощапова.

Аза Голощапова, голова ГО «Переселенці Криму та Донбасу»
«Підлітки опановують алгоритми створення власної справи: як спланувати бізнес, яку нішу обрати, якою має бути бізнес-ідея, щоб вона була привабливою для клієнта, хто мій клієнт, хто мої конкуренти? Усе це ми проходимо в процесі навчання, і потім із цих маленьких пазликів складається їхній бізнес-план, який вони захищають у кінці навчання».

Знайомити дітей із азами бізнесу на уроки запрошують місцевих підприємців. Цього разу майстер-клас проводила Антоніна Довганич.

Антоніна Довганич, підприємниця, депутатка Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Вони всі дуже унікальні, вони заслуговують на увагу, і з кожним хочеться познайомитися ще більше. Вже є для мене певні лідери, але не буду нікого виділяти, хочу далі продовжити знайомство».

Бізнес-ідеї кожного учня оцінює комісія з підприємців, яку створила Ірпінська агенція розвитку. Вони зазначають – цікаві пропозиції є.

Дмитро Андрущенко, підприємець:  
«Із усього, що я чув, було декілька ідей, які досить перспективні. Це залежить, звичайно, від молоді, від особистих якостей, але деякі з них (бізнес-ідей – ред.), мені здається, мають велику перспективу».

Оксана Нечитайло, голова Ірпінської агенції розвитку, депутатка міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Ми щиро віримо, що наші консультації допоможуть їм їх (бізнес-ідеї – ред.) дійсно реалізувати, і в майбутньому це стане справою їхнього життя».

Зі своїми ідеями прийшли до школи 16 майбутніх бізнесменів. Їхнє навчання триватиме два місяці. Ініціатори школи кажуть – у майбутньому такі тренінги планують проводити двічі на рік, якщо знайдуть на це фінансування. Окрім цього, організатори шукають кошти на реалізацію дитячих бізнес-ідей.

Надія Філімонова-Скрипка, голова благодійної організації «Фундація добрих справ»:
«Наше завдання – найцікавіші, найперспективніші ідеї все ж таки профінансувати. Ми будемо шукати місцевих підприємців, тих інвесторів, які готові будуть довірити дітям свої кошти для реалізації їхніх бізнес-ідей».

То ж ініціатори школи закликають місцевих бізнесменів підтримати підлітків у реалізації їхніх проєктів.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300