Реклама

Ірпінських школярів почали знайомити з літературною історією міста (відео)

Український літературний парнас. Так уже багато років називають місто Ірпінь. Адже тут жили та творили чи не найбільше українських письменників ХХ сторіччя.

У парку Письменників, стежками якого ходили Павличко, Сосюра, Загребельний та інші прославлені митці пера, відбувся перший тренінг для школярів – «Ірпінь – столиця української літератури».

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня:

«Щоб наші діти розуміли і знали все те, що відбувалося в Ірпені у рамках розвитку української мови і літератури. Щоб з цього періоду ми почали нову хвилю нашої історії, яка стане для всієї країни знаковою. І я вважаю, що Ірпінь має у цій хвилі розвитку і підкреслення значення української мови й літератури відіграти особливе значення».

Першими з літературною історією Ірпеня почали знайомити учнів Ірпінського ліцею «Лінгвіст».

Олексій, учень Ірпінського ліцею «Лінгвіст»:

«Тут жила купа письменників, тут є навіть Дім письменників. Сюди приїжджали на дачі, їх тут будували, насолоджувалися й писали купу віршів і такі відомі твори, як «Пригоди Незнайка», «Теодори з Васюківки». Це прекрасно, просто прекрасно!».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Історичний український центр письменництва був саме в Ірпені. І сьогодні ми проводимо тут відкрите заняття, нашим дітям розповідаємо, хто тут працював, хто тут творив. Вони повинні це знати, бо це історія. А майбутнього без історії не буває».

Організатори зазначають, такі заняття будуть проводити для всіх учнів Ірпінської громади.

Юлія Устич, заступниця Ірпінського міського голови:

«Ми зацікавлені в тому, щоб популяризувати українську мову, розказувати дітям про свою культуру, про свою ідентифікацію, про те, що вони українці, і щоб вони цим пишалися».

В Ірпені не лише плекають історію минулого, а й активно підтримують розвиток сучасного літературного мистецтва. Саме тут засновано найбільшу в Україні Літературну премію Ірпеня. А вже невдовзі у місті відкриють і найбільший в Україні літературний мурал.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама