Ірпінський ліцей інноваційних технологій іде на «дистанційку» через COVID. Що з іншими школами?

Photoeditorsdk Export 29

Уже відзавтра учні Ірпінського ліцею інноваційних технологій перейдуть на дистанційне навчання у зв’язку з розповсюдженням коронавірусу. На сьогодні вісім класів закладу вже перебувають на самоізоляції через захворювання ліцеїстів. Про це повідомив журналістам ITV начальник управління освіти та науки Ірпінської міськради Олег Білорус.

«На жаль, ситуація стрімко погіршується у всіх школах нашої громади. Якщо ще у п’ятницю ми мали 21 офіційно підтверджений випадок захворювання школярів на коронавірус, то сьогодні, у понеділок, їх уже 56! Також хворіє 38 учителів. Багато дітей і педагогів ще чекають результатів тестів, тому прогнозую, що до кінця тижня ця цифра значно зросте. Не виключаю, що на дистанційку будуть переходити й інші заклади», – зазначив Білорус.

За його словами, зараз 40 класів шкіл Ірпінської громади перебувають на самоізоляції через COVID-19. Найбільше – в ліцеї №3 (13 класів), школі №17 (8 класів) і школі №12 (4 класи).

«Тут проблема не лише в коронавірусі. Діти зараз масово хворіють і грипом, і ГРВІ. От сьогодні у громаді 1019 учнів не прийшли в школи через захворювання. Багато хто не робить тестування, тому ми не маємо чіткої картини… Я дуже прошу батьків залишати дітей із найменшими ознаками застуди вдома, не відпускати їх у колектив, адже і коронавірус, і грип поширюються зараз дуже швидко», – наголосив начальник управління.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300