Реклама

Ірпінський центр первинної меддопомоги опублікував для пацієнтів алгоритм дій під час нової хвилі епідемії

Ірпінський центр первинної меддопомоги опублікував для пацієнтів алгоритм дій під час нової хвилі епідемії

Прийом пацієнтів із коронавірусно хворобою чи з підозрою на COVID-19 відбувається в амбулаторіях із 14:00, а для отримання свідоцтва про вакцинацію не обов’язково приходити медзаклад. Про це та інше йдеться в алгоритмі дій для пацієнтів в умовах нової хвилі епідемії, опублікованому Ірпінським центром первинної медико-санітарної допомоги.

Зокрема, адміністрація центру рекомендує наступне:

1. Якщо Ви захворіли на ГРВІ та підозрюєте в себе COVID-19, зверніться до свого сімейного лікаря (бажано дистанційно). Телефони лікарів тут (телефонувати потрібно в робочі години).

2. Якщо лікар не відповідає (на прийомі, захворів, у відпусці, тощо), телефонуйте в реєстратуру Вашої амбулаторії, Вас запишуть на прийом. Телефони реєстратур тут.

3. Якщо додзвонитися в реєстратуру не вдається (наразі – пікове навантаження: сотні дзвінків на хвилину зі зверненнями), зверніться в амбулаторію до чергового лікаря.

4. Хворих на COVID-19 і пацієнтів з підозрою на це захворювання приймають у другій половині дня – з 14:00. У першій половині дня ведеться прийом інших пацієнтів.

5. В амбулаторії у Вас візьмуть мазок на ПЛР-тестування, нададуть рекомендації. Результат – за кілька днів.

6. Зберігаєте спокій і виконуйте рекомендації лікарів.

7. Купіть пульсоксиметр. Якщо Ви підпадаєте під критерії госпіталізації, описані в цих рекомендаціях, терміново телефонуйте на номер 103, Вас госпіталізують.

8. Щодо видачі міжнародного свідоцтва про вакцинацію, не забувайте, що його можна отримати цілком самостійно через портал «Дія». Якщо все ж вирішили йти в амбулаторію, то читайте тут.

«Медична система переживає не найкращі часи. Медичні працівники – теж люди зі своїми проблемами, дехто не витримує навантаження, хворіє, звільняється. Ми банально фізично не маємо змоги Вам усім допомогти. Пам’ятайте, ми не єдиний медичний заклад у регіоні (Google у допомогу, на сайті НСЗУ є перелік закладів, що працюють у нашому регіоні за програмою медичних гарантій)», – наголошується в повідомленні центру.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!