Ірпінський центр первинної меддопомоги опублікував для пацієнтів алгоритм дій під час нової хвилі епідемії

Photoeditorsdk Export 2021 10 26t122923.031

Прийом пацієнтів із коронавірусно хворобою чи з підозрою на COVID-19 відбувається в амбулаторіях із 14:00, а для отримання свідоцтва про вакцинацію не обов’язково приходити медзаклад. Про це та інше йдеться в алгоритмі дій для пацієнтів в умовах нової хвилі епідемії, опублікованому Ірпінським центром первинної медико-санітарної допомоги.

Зокрема, адміністрація центру рекомендує наступне:

1. Якщо Ви захворіли на ГРВІ та підозрюєте в себе COVID-19, зверніться до свого сімейного лікаря (бажано дистанційно). Телефони лікарів тут (телефонувати потрібно в робочі години).

2. Якщо лікар не відповідає (на прийомі, захворів, у відпусці, тощо), телефонуйте в реєстратуру Вашої амбулаторії, Вас запишуть на прийом. Телефони реєстратур тут.

3. Якщо додзвонитися в реєстратуру не вдається (наразі – пікове навантаження: сотні дзвінків на хвилину зі зверненнями), зверніться в амбулаторію до чергового лікаря.

4. Хворих на COVID-19 і пацієнтів з підозрою на це захворювання приймають у другій половині дня – з 14:00. У першій половині дня ведеться прийом інших пацієнтів.

5. В амбулаторії у Вас візьмуть мазок на ПЛР-тестування, нададуть рекомендації. Результат – за кілька днів.

6. Зберігаєте спокій і виконуйте рекомендації лікарів.

7. Купіть пульсоксиметр. Якщо Ви підпадаєте під критерії госпіталізації, описані в цих рекомендаціях, терміново телефонуйте на номер 103, Вас госпіталізують.

8. Щодо видачі міжнародного свідоцтва про вакцинацію, не забувайте, що його можна отримати цілком самостійно через портал «Дія». Якщо все ж вирішили йти в амбулаторію, то читайте тут.

«Медична система переживає не найкращі часи. Медичні працівники – теж люди зі своїми проблемами, дехто не витримує навантаження, хворіє, звільняється. Ми банально фізично не маємо змоги Вам усім допомогти. Пам’ятайте, ми не єдиний медичний заклад у регіоні (Google у допомогу, на сайті НСЗУ є перелік закладів, що працюють у нашому регіоні за програмою медичних гарантій)», – наголошується в повідомленні центру.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300