Реклама

Ірпінці отримали майстер-клас із безбар’єрної комунікації від Олександра Терена та Уляни Пчолкіної (відео)

Вона – на колісному кріслі. Він – на протезах. Вона – чемпіонка світу з паракарате, громадська діячка, тренерка з коректної і безбарʼєрної комунікації. Уляна Пчолкіна. Отримала травму у дрожньо-транспортній пригоді.

Уляна Пчолкіна, громадська діячка, експертка з безбарʼєрної комунікації:

«Займаюсь опікою прав людей з інвалідністю вже понад 17 років і є небайдужою громадянкою, яка зараз активно долучена до змін у державі, в суспільстві».

Він – військовий. Ноги втратив у 2022 році на війні. Олександр Будько, позивний «Терен». Призер «Ігор нескорених», автор книги «Історія впертого чоловіка» та інклюзивного ютуб-проєкту «Відвал ніг, або All інклюзив».

Олександр Будько (Терен), ветеран війни, автор книги «Історія впертого чоловіка»:

«Відвал ніг, або All інклюзив» — це тревел-шоу, де ми їздимо з відомими людьми по всій Україні, по всіх містах і досліджуємо ці міста на предмет безбар’єрності, доступності.  І не лише просторову, але й ментальну».

Що об’єднує цих двох молодих людей? Думаєте – інвалідність? Зовсім ні. Вони обоє надзвичайно позитивні,  оптимістичні, життєрадісні і життєствердні. Вони прийняли життя і себе в ньому такими, як є. І Уляна, і Олександр вважають, що навколо є багато чого цікавішого за їхню інвалідність. А тому не зациклюються на ній.

Уляна Пчолкіна, громадська діячка, експертка з безбарʼєрної комунікації:

«Ні протези Саші, ні моє крісло колісне нас не обмежують. Обмеження у нашій голові. Це про усіх нас. Проблема будь- якого порушення інвалідності в цілому – це не те порушення, яке є в людини. Це – бар’єри, які її оточують. Якби тут не було бар’єрів, не було б і інвалідності. Мова б про це не йшла».

На зустрічі двох особистостей з ірпінцями, говорили й про такі важливі речі: як правильно спілкуватися з людьми з інвалідністю та ветеранами, як правильно їм допомагати та дякувати. Присутні отримали справжнісінький майстер клас, із перших вуст.

Уляна Пчолкіна, громадська діячка, експертка з безбарʼєрної комунікації:

«Пам’ятайте про кордони будь-якої людини. Якщо вона просто стоїть каву п’є, не чіпайте. Якщо стоїть перед сходами, розгублено дивиться, допоможіть. Спитайте, чи треба. Відмовляється, йдіть собі з богом».

Олександр Будько (Терен), ветеран війни, автор книги «Історія впертого чоловіка»:

«Потрібно робити все щиро. Якщо ви хочете щиро подякувати, то це буде відчуватися. Ось це «дякую» звичайне, банальне завжди працює, і коли я запитую в інших ветеранів як їм, то це для них теж найприємливіше звертання».

Олександр просить також  не називати його  холостяком через те, що  бере учать у цьому телешоу. І радить не підміняти словом «холостяк» свого імені. Розповідає, прийняв запрошення на участь у телепроєкті, бо, окрім бажання зустріти там своє кохання, є ще й інша мета.  

Олександр Будько (Терен), ветеран війни, автор книги «Історія впертого чоловіка»:

 «Ті питання, якими я займаюся, – це люди з інвалідністю, ветерани. І я хочу репрезентувати цих людей через таке шоу, напевне, наймасштабніше шоу в Україні. І показати, що люди не мають ніяких обмежень, як люди це звикли казати. Людина, яка втратила ноги, не просто може, а живе, може, й найкраще своє життя».

А ще на завершення зустрічі, Олександр презентував ірпінцям свою дебютну книгу «Історія впертого чоловіка». В автобіографічному романі хотів  донести читачам, що насправді стоїть за ширмою військового побуту.

 Діана, дружина військовослужбовця:

«Дуже крута книга. Неймовірна історія впертого чоловіка».

Вражаюче круту зустріч із реальними життєвими мотиваторами організувала громадська організація «Сенсоріка».

Натхненні спілкуванням із неймовірно сильними людьми ірпінці брали автографи, дякували Олександру та Уляні за переконливу мотивацію жити яскраво і повноцінно за будь-яких життєвих обставин.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!