Реклама

Ірпінці отримали вже понад 14 мільйонів гривень в рамках програми єВідновлення

Ірпінці отримали вже понад 14 мільйонів гривень в рамках програми єВідновлення

136 мешканців Ірпінської громади вже отримали підтвердження про надання фінансової допомоги в межах програми єВідновлення. Дехто вже отримав кошти, а хтось отримає їх найближчим часом. Йдеться про загальну суму 14,2 млн грн.

Також від початку втілення програми 19 заявників з Ірпеня отримали відмову про отримання фіндопомоги.

«Є дві основні причини відмови. Перша — це коли зруйноване майно заявника не підпадає під категорію «часткове пошкодження», тобто воно масштабне. І друге — це коли людина уже все відремонтувала власним коштом. На жаль, на разі, в рамках цієї програми кошти, які уже використані на ремонт, не компенсуються», — пояснив журналістам ITV начальник Управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ ІМР Сергій Канюра.

Загалом із дня запуску програми єВідновлення українці подали 24 724 заявок на отримання грошової допомоги. 1409 заявників вже отримали допомогу. Їм перерахували 115 мільйонів гривень. Загалом на реалізацію програми єВідновлення уряд виділив 4,4 мільярда гривень.

Варто нагадати, подати заявку на програму єВідновлення можна щодо житла, яке було пошкоджене після 24 лютого 2022 року, підлягає відновленню, розміщене на неокупованій території та не було до цього повністю відремонтоване власниками самостійно. Максимальна сумі грошової допомоги – 200 тисяч гривень.

Нагадаємо, мешканці Ірпінської громади першими почали отримувати грошову допомогу за програмою єВідновлення. Перші заявники отримали її ще на початку червня.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!