Ірпінці привітали з ювілеєм засновницю родинного музею українознавства Світлану Кушнір

Photoeditorsdk Export (41)

Сьогодні ірпінці вітали з 80-літнім ювілеєм засновницю приватного родинного музею українознавства Світлану Кушнір. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі перший заступник міського голови Олександр Маркушин.

«Від імені громади Ірпеня щиро вітаю шановану мешканку нашого міста Світлану Кушнір з ювілеєм! — написав він. — Світлана Іванівна створила в Ірпені родинний приватний музей Кушнірів. Там зберігається велика колекція рушників і вишиванок 20-30-х років минулого століття та чимало предметів побуту давнього українського села. Дуже рекомендую відвідати це чудове місце! Адреса – вулиця Спартака, 16».

«Основу експонатів музею становить спадщина свекрухи Світлани Іванівни, яка проживала на Чернігівщині. Це старовинні столітні вишиті рушники, сорочки, одяг, посуд і предмети побуту українців. Пізніше долучилися до поповнення експонатів для музею і небайдужі сусіди і знайомі. Знайшлося місце в музеї і для книг з історії України та місцевих авторів», — розповіла директорка центральної міської бібліотеки Олена Циганенко.

Поздоровити ювілярку прийшли Олександр Маркушин, Олена Циганенко, керівниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк, директор історико-краєзнавчого музею Анатолій Зборовський, учасники міської літературної студії «Дебют».  


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300