Із лаунж-зонами та спортзалом: в Ірпені відкрили модульне містечко (відео)

Із лаунж-зонами, ігровими кімнатами та спортзалом. Це модульне містечко в Ірпені. Його збудували на території санаторію «Дубки». Ці світлі затишні будиночки слугуватимуть тимчасовим житлом для понад 300 людей, які через агресію російських «освободітєлєй» залишилися без даху над головою.

Наталія Юріївна заселилася в містечко першою. Разом із сім’єю жінка евакуювалася з Ірпеня на початку березня, а вже після звільнення Київщини повертатися було нікуди.

Наталія Демчук, мешканка Ірпеня:
«Тікали, виїжджали, потім повернулися сюди й жили в чужих людей, які нас прихистили, поки не дали будиночок. Слава Богу, дали, є дах над головою».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Ми нашою командою максимально намагалися зробити так, щоб це містечко було особливе. Ми показали, що можуть бути не тільки дитячі кімнати, а й бібліотека, і спортивна зала для розвитку і дітей, і дорослих. Ми повинні з вами разом усе робити для нашої перемоги, і ми обов’язково переможемо! Слава Україні!»  

Із вірою у краще живе і ось ця молода родина. Олексій, Тетяна і їхня донечка Уляна заселилися три дні тому. Кажуть – до нового житла ще звикають.

Тетяна, мешканка Ірпеня:
«Чистота, комфорт. Звичайно, мало місця, але, враховуючи те, що потрібно знімати житло, на яке будуть іти всі кошти, які виплачує держава, то тут набагато краще».

А от Валентина Андріївна до нової оселі вже адаптувалася. Свій ранок жінка вже четвертий день поспіль розпочинає у спортзалі.

Валентина Козачук, мешканка Ірпеня:
«Хороші умови. Я була на Кіровоградщині, приїхала – а там ні газу немає, ні помитися, ніяких умов. Порівняно з тим можна якось цивілізовано [жити]».

У модульному містечку все продумано до дрібниць. Тут є зона для відпочинку з альтанками та гамаками, дитячий майданчик, велосипеди, власна бібліотека з комп’ютерами, пральна кімната, чоловічі й жіночі душові, вбиральні, їдальня. До речі, готувати людям самим не потрібно – триразовим харчуваннях їх забезпечує організація «World Central Kitchen».

На відкриття модульного містечка приїхало чимало гостей. Не з порожніми руками, а з подарунками для малечі.

Ілля, мешканець Ірпеня:
«Я дякую Польщі, вона не залишається осторонь від нашої проблеми, і вони нам допомагають усім, чим можуть».

Посол Польщі в Україні, мер Ірпеня, міські й обласні депутати, голова Київської обласної військової адміністрації, Міністр розвитку громад та територій України, голова Інвестиційної ради Ірпеня. Усі вони доклали чимало зусиль, щоб не лише збудувати, а й забезпечити тимчасове житло людей усім необхідним.

Бартош Ціхоцкі, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні:
«Ми пишаємося тим, що можемо допомагати таким чином – чи зброєю, чи гуманітарною допомогою – найкращій армії в Європі, найвідважнішим жінкам та чоловікам. Ви переможете, захистите Україну, захистите Польщу, і спільно потім будемо відбудовувати Україну вже в об’єднаній Європі».

Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій України:
«За 12 місяців ми маємо разом створити умови для того, щоб люди повернулися додому, щоб вони жили у своїх домівках, у своїх квартирах, тому що нічого не може замінити справжній дім».

А поки питання з постійним житлом лише вирішується, на території «Дубків» уже розпочали будівництво ще одного тимчасового модульного містечка.

Олександр Маркушин:
«Роботи вже почалися, і в суботу, й у неділю працюють. Тепер тільки чекаємо модульне містечко – як тільки привезуть, ми одразу будемо ставити його, вмонтовувати. Наші комунальники підведуть воду, каналізацію, світло. Це буде дуже швидко».

Нагадаємо, цього тижня в Ірпені презентували громадську організацію «Фонд відновлення Ірпеня». Її засновниками стали мер міста Олександр Маркушин, голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк та народний депутат України Сергій Тарута. Ключові завдання громадської організації – знайти партнерів, залучити фінансування та відродити місто, зокрема допомогти відбудувати зруйновні будинки, щоб мешканці Ірпеня змогли якомога швидше повернутися у власні оселі.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння та Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
Всі новини
300x300