Із сучасності в середньовіччя: як ірпінці проводжали літо (відео)

Літо не завершується для тих, хто живе з сонцем у серці, говорив американський  філософ Генрі Торо. У цьому переконані і в Ірпені, де сонце в серцях живе в будь-яку пору року.

Олександра Страдецька, журналістка:
«Лицарська відвага, хоробрість лучників та їзда верхи. Така атмосфера панує на кар’єрі у мікрорайоні СМУ. Тут у благородному дусі середньовіччя мешканці Ірпеня проводжають літній сезон».

На середньовічному гулянні не сумує ніхто. Цього просто не дозволяє зробити насичена програма свята: джигітування на конях із ефектними трюками без жодної страховки, майстер-клас зі стрільби з лука для юних послідовників Робін Гуда і навіть жіноче фехтування мечами.

Олександр, мешканець Ірпеня:
«Незвично для Ірпеня, тому що це перший раз, я так гадаю».

Наталія Шапер, мешканка Ірпеня:
«Дуже співзвучна для мене ця епоха – середньовіччя. Ми, звісно, її романтизуємо, але ця романтика мені подобається».

Юлія Коновальчук, мешканка Ірпеня:
«Це розширює світогляд, і на живому прикладі можна побачити, що це дійсно таке, що таке середньовіччя і взяти участь в цьому. Це дуже круто. І я вважаю, що такі заходи потрібні для дорослих і для дітей також».

Ефектне повернення в минуле підготували Всесвітня федерація традиційної стрільби з лука, кінна садиба «Прометей» та депутатка Ірпінської міської ради Оксана Нечитайло.

Оксана Нечитайло, депутатка Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Ми впевнені в тому, що якщо наша громада буде долучатися до таких цікавих ремесел середньовіччя, етнічних ремесел, то вони (жителі громади) дізнаються більше про наших предків і також дізнаються, що такі ремесла спонукали людей на витримку, на відважність і на хоробрість».

Юрій Трофимов, керівник Всесвітньої федерації традиційної стрільби з лука в Україні:
«Я думаю, що це претензія на те, щоб Ірпінь став не просто цікавим спортивним містом, а ще й кінно-лучним центром узагалі всієї України».

Юлія Молокова, керівниця кінної садиби «Прометей»:
«Ми вирішили об’єднатися з нашими лучниками і провести сьогодні такий захід для нашого міста. Я дуже сподіваюся, що в наступному сезоні – це буде вже весна, буде тепло, буде більш професійний підхід радуватимемо й далі».

                                                             
Підписуйтеся на
 Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300