Камера фіксації швидкості, встановлена у Романівці, сертифікована і пройшла тестування МВС

Screenshot 17

Комплекс автоматичної фото- та відеофіксації швидкості руху автомобілів, який днями встановили у мікрорайоні Романівка в Ірпені, має відповідну сертифікацію та успішно пройшов тестування департаменту інформатизації Міністерства внутрішніх справ. Про це журналістам ITV повідомив директор ТОВ «Юніотех» Микола Василишин.

Довкола встановлення камери фіксації швидкості у Романівці розгорнулося доволі жваве обговорення у соцмережах. Мешканців Ірпеня зацікавило хто і як штрафуватиме порушників правил дорожнього руху. Крім того, з’явилася інформація начебто продукція компанії «Юніотех» не пройшла потрібну сертифікацію і не має права фіксувати порушення. Про це написала мешканка Ірпеня Людмила Першин.

У відповідь на це директор ТОВ «Юніотех» Микола Василишин надав інформагентству ITV  копії сертифікатів та висновків про результати тестування комплексу.  

«Наш комплекс «HOAG-50», — а саме він зараз працює у тестовому режимі в Ірпені, має усю відповідну сертифікацію! Ми маємо експертний висновок щодо технічного захисту інформації та сертифікат Укрметртестстандарту!  Крім того, ми пройшли спеціальне тестування в Міністерстві внутрішніх справ і маємо право підключати наші комплекси до єдиної системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі, тобто до СФАП. Не знаю, про яку таку базу пише жінка… Вперше чую, що у поліції є якась база. Є реєстр Укрметтестстандарту і ми там точно є. Це те, що вимагає законодавство», — розповів Василишин.

Також за словами Миколи Василишина, існує певна процедура, за якою встановлюються камери фото- та відеофіксації порушень ПДР, їх під’єднання до єдиної системи СФАП та у подальшому накладання поліцією штрафів.

«Придбати та встановити камери фіксації швидкості руху може практично будь-хто. Але вони мають бути сертифіковані і відповідати певним стандартам. Наприклад, у 2019 році комунальне підприємство Києва «Інформатика» придбало 30 таких комплексів, встановило на вулицях столиці, приєднали до системи СФАП і зараз ці комплекси активно працюють! Щодо камери в Романівці, то ми уже подали заявку в МВС щодо її підключення у тестовому режимі до СФАП», — каже директор компанії.  

Що ж до штрафів за порушення ПДР, то їх накладати має право тільки поліція.

«Звичайно, Муніципальна варта не має права і не буде нікого штрафувати. Це смішно. Штрафує тільки поліція. Але, наприклад, щоб камера в Романівці почала повноцінно працювати її хтось має взяти на баланс. Це може бути й комунальне підприємство. Потім розробляється цифровий підпис і так далі. Тут знову ж таки є певна чітка процедура і ми її дотримуємося. Зараз ми співпрацюємо з Мунвартою Ірпеня у тестовому режимі. Місто аналізує ситуацію і з’ясовує чи потрібно закупляти більше таких комплексів», — додав Микола Василишин.

Нагадаємо, 19 березня у мікрорайоні Романівка в Ірпені встановили камеру фіксації правопорушень дорожнього руху. Лише за добу вона зафіксувала понад сім із половиною тисяч різних порушень правил дорожнього руху. Як відомо, мікрорайон Романівка є особливо проблемною зоною. За статистикою, саме там найчастіше трапляються аварії. Здебільшого, через перевищення водіями швидкості та рух по зустрічній смузі.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300