Карантин в Україні продовжили до 31 липня

Photoeditorsdk Export (5)

Через зростання в Україні кількості хворих на COVID-19 Кабінет Міністрів подовжив дію адаптивного карантину до 31 липня 2020 року. Таке рішення було ухвалене сьогодні на засіданні уряду, повідомляє його пресслужба.

Перед голосуванням Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що за сім останніх днів на коронавірус захворіли 4853 людини, що є найбільшим показником за весь час епідемії в Україні. 

«Ослаблення карантинних заходів багато хто сприйняв як скасування карантину — і маємо такий результат. Коронавірус нікуди не зник і загрози від нього, на жаль, не стали меншими. Люди втомилися від карантину, проте наразі немає більш ефективного засобу протистояти поширенню вірусу. Закликаю українців не розслаблятись і не відриватись від реальності!» — сказав прем’єр.

Він наголосив, що в країні надалі буде заборонятися «перебування в громадських будинках, спорудах та транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, а в транспорті заборонятиметься перевезення пасажирів у кількості більшій, ніж передбачено місць для сидіння».

За словами прем’єра, Кабмін оновив механізми, за якими в регіонах зі значним поширенням COVID-19 може відбуватися посилення карантинних обмежень. Регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважатиметься такий, у якому наявна одна з наступних ознак:

▪️ завантаженість ліжок становить понад 50%;
▪️ середня кількість ПЛР- та ІФА-тестувань становить менш ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів;
▪️ коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 — понад 11%;
▪️ показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 — більш ніж 8 випадків на 100 тис. населення.

Рішення про посилення чи послаблення обмежувальних заходів і надалі ухвалюватимуть регіональні комісії ТЕБ і НС на основі оцінки епідемічної ситуації.


Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300