Карплюк розказав, як благоустрій територій може збільшити бюджети міст

центр площа фото

Лідер команди «Нові обличчя» Володимир Карплюк у четвертій частині проекту «Ірпінь: історія успіху» розказав про те, як у рекордний піврічний термін був реалізований наймасштабніший проект благоустрою в Ірпені, зокрема – проведення реконструкції центральної площі по вулиці Т. Шевченка. І як після цього оновлена площа привабила малий бізнес, створила робочі міста й забезпечила додаткові надходження до бюджету міста.

Свою відеорозповідь та коментар до неї Карплюк представив на сторінці у Facebook.

«Усі центральні площі невеликих міст в Україні протягом десятиліть виглядали так, ніби зроблені під копірку: адміністрація + Ленін + втомлений бетон. У 2016 році наша команда перетворила цей пострадянський простір в Ірпені на сучасну європейську локацію, яку дуже люблять ірпінчани та гості міста. Деякі так звані «активісти» пишуть у Facebook, що благоустрій міста – не на часі. Бо нібито вони знають краще, куди витратити гроші з бюджету міста. Тільки тут одна проблема: ще три роки тому цих грошей в міському бюджеті просто не було – їх розкрадали ті, хто зараз так активно критикує нас.
Так от: оновлена Центральна площа привабила сюди дрібних підприємців, які відкрили тут магазини і кав’ярні. А це означає — нові робочі місця, надходження до бюджету, а також зручність для мешканців Ірпеня. Українські міста можуть бути успішними – доведено командою «Нові обличчя» в Ірпені», — написав він.

У своїй розповіді Карплюк зауважив, що тільки великі міста-мільйонники у такі короткі строки здатні реалізовувати такі глобальні проекти благоустрою. Також він коротко розказав, як зароджувалися творчі ідеї для розміщення креативних та незвичних скульптур на площі, і як вандали намагалися знищувати те, що було створено.

Карплюк вважає, що проекти благоустрою здатні колосально збільшувати надходження до бюджету.

«Наша команда змогла збільшити бюджет розвитку міста з 7 млн грн до більше ніж 250 млн грн на сьогоднішній день завдяки тому, що бізнес почав платити податки та діяти чесно по відношенню до міста», — зазначив він та зауважив, що це сталося тому, що місто почало розквітати, і підприємці повірили в те, що бюджетні кошти не розкрадаються, а інвестуються в розвиток Ірпеня.

«Той, хто вважає, що інвестиції в благоустрій міста – марнотратство, це зовсім не так. І я хочу, щоби містяни це розуміли. Оновлена площа буде залишатися й для наступних поколінь гордістю нашого міста» — резюмував Карплюк.

У попередніх трьох частинах проекту «Ірпінь: історія успіху» Володимир Карплюк розказує про реконструкції двох ірпінських парків – ім. Правика та Парку Письменників та реформи в освіті Ірпеня.

Як відомо, лідера «Нових облич» Володимира Карплюка було зареєстровано кандидатом в народні депутати по 95-му виборчому округу на позачергових парламентських виборах, які відбудуться 21 липня 2019 року.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300