Карплюк розповів про тиск і вимагання з боку братів Луценків і районного прокурора

Photoeditorsdk Export 2019 11 10t165250.754

Колишній Генпрокурор Юрій Луценко, його брат Сергій і прокурор Києво-Святошинського району Юрій Дмитрунь із корисливих мотивів чинили тиск на Володимира Карплюка, коли він був міським головою Ірпеня, та на його команду. Про це Карплюк розповів на своєму Telegram-каналі й на сторінці у Facebook.

«Прийшов час розповісти вам одну цікаву історію. Коли я став мером Ірпеня, через деякий час зі мною зустрівся у київському кафе «Бель Вю» (вул. Саксаганського, 7) Луценко Сергій Віталійович – брат тодішнього Генерального прокурора України Юрія Луценка. Він повідомив мені, що я маю «здати» Коцюбинське (селище Коцюбинське знаходиться в підпорядкуванні Ірпеня з 60-х років) його людям, і тоді він та його брат мали «полегшити» мені життя та припинити прокурорський пресинг. Потім зі мною зустрівся помічник Сергія Луценка, який сказав, що дружба має розпочатися з виділення одного гектара землі на їхніх людей. Тоді я спробував вийти на Юрія Луценка. Говорив з ним по телефону. Пояснив, що від його імені до Карплюка приїхали по гектар. У відповідь Луценко почав мені кричати, що я ніхто у великій політиці. Далі у мене особисто, в міськраді Ірпеня та в членів моєї команди розпочалися десятки обшуків та послідувало відкриття кримінальних проваджень. За будь-що. Поклали асфальт – справа. Побудували парк, дитячий садок – справа», – розповів ексмер, а нині голова Інвестиційної ради Ірпеня.

Карплюк відзначив, що він та його команда «пережили цей тиск, відкривши з того часу сотні об’єктів інфраструктури, побудувавши найбільшу кількість нових доріг за рекордний час у кілька років».

За його словами, «сьогодні ставленики Луценка залишилися в керівництві прокуратури Києво-Святошинського району та прокуратурі Ірпеня».

«Сьогодні прокурор Києво-Святошинського району Юрій Дмитрунь святкує свій день народження у п’ятизірковому готелі в Трускавці (живе на свою зарплату). Подейкують, що всі працівники місцевої прокуратури скинулися на такий коштовний відпочинок своєму шефу, – зазначив Володимир Карплюк. – Тиск Дмитруня на Ірпінь пов’язаний конкретно з його бажанням отримати доступ до бюджету Ірпеня та витиснути із забудовників квартири. Логічно, що рекордна кількість кримінальних проваджень, які ініціював Дмитрунь, пов’язана з тим, що ми не погодилися на «схеми Дмитруня». Так само, як ми не погодилися на «схеми братів Луценків»».

«Я подумав, що зараз варто приділити дещицю уваги, щоб пролити світло на те, що відбувається у системі прокуратури на місцях. Тож слідкуйте уважно за новими публікаціями у моєму Telegram-каналі: https://t.me/karpliukV», – додав Володимир Карплюк.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300