Карплюк вимагає від «Української правди» дотримуватися журналістської етики

Карплюк3

Кандидат у народні депутати України по 95-му виборчому округу та лідер партії «Нові обличчя» Володимир Карплюк опублікував звернення до редакторів «Української правди» з фактами систематичного розміщення на шпальтах цього інтернет-видання замовних інформаційних матеріалів, які паплюжать його репутацію як публічної особи та політика. За словами Карплюка, «Українська правда» впродовж кількох років розміщує замовні публікації його політичних опонентів. Натомість усі його офіційні звернення до редакторів щодо надання можливості публікувати авторські матеріали Карплюка на шпальтах УП просто ігноруються.

Своє звернення до редакторів «Української Правди» Карплюк опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Учора медійна спільнота відсвяткувала День журналіста. Ми зобов’язані не лише дотримуватися прав журналістів, але й журналісти мають керуватися у своїй роботі високими стандартами журналістики.
На жаль, проти мене розпочалася серйозна інформаційна кампанія, в якій головним майданчиком антиагітації проти мене стало видання “Українська Правда”. Жодному мажоритарнику зі всієї України це видання не привернуло стільки уваги, як мені.
На сторінках “Української Правди”, яка має світле ім’я свого засновника Георгія Гонгадзе, поширюються маніпуляції та фейки, спрямовані на дискредитацію мене. При цьому, “Українська Правда” жодним чином не відреагувала на мої листи протягом останніх років з проханням надати мені можливість висловити свою позицію.
На моїм політичних опонентів сьогодні працюють на оплачуваній основі дві чорні піарщиці – це Ірина Федорів та Михайлина Скорик. Обидві мають прямий політичний інтерес в знищенні мене в інформаційному полі. Пройдусь по кожній з них.
Майже кожна публікація Ірини Федорів на “Українській Правді” стосується Володимира Карплюка. Тобто, “УП” надає Федорів можливість здійснювати антиагітацію проти мене, а мені не надає можливості прокоментувати маячню Федорів. Це пряме порушення стандартів журналістики і не має нічого спільного з принципами журналістської етики. Це тупо гра в одні ворота. Федорів є однією із найбільш скандальних персон у Приірпінні. За її причетність до кампаній з чорного піару вона кілька років тому отримала журналістську антипремію “Унітаз Року”. Також її внесено до рейтингу “ТОП-5 журналістів, які зганьбили честь своєї професії”. Вона також відома тим, що викриваючи інших політиків за гроші Руху “Чесно”, вона умудрилася до кризи купити в передмісті Києва – у Коцюбинському – квартиру по 59 доларів за метр квадратний! Тобто, Федорів ухилилася від сплати податків. Крім цього, вже кілька років як у Коцюбинському депутати відсторонили селищну голову Ольгу Матюшину від посади через системні розкрадання Матюшиною бюджетних коштів. Наразі жоден суд не поновив Матюшину, а по її діях відкрито десятки кримінальних проваджень. Так от, Федорів є тіньовим кардиналом, який управляє Матюшиною. Не виключено, що Федорів давала Матюшиній вказівки щодо дерибану бюджетних коштів. Чи може така людина проводити на сторінках “УП” антиагітацію проти кандидатів? І ось відповідь на питання, чому так Федорів боїться, що Карплюк стане народним депутатом. І ось відповідь на питання, чому Федорів використовує “Українську Правду”, як джерело своєї фейкової антиагітації. Федорів та Матюшина просто бояться кримінальної відповідальності за свої корупційні та фіскальні злочини.
Михайлина Скорик. Вперше я дізнався про неї, коли вона як жителька Ірпеня прийшла до мене як до Ірпінського міського голови просити земельну ділянку. Тоді міська рада виділила їй 6 соток. Та на цьому апетит Скорик не вгамувався і вона, шантажуючи мене чорним піаром, почала вимагати більше землі. Журналісти вже публікували з цього приводу відповідні документи. Також Михайлина Скорик була дружиною Героя-АТОвця Сергія Шкарівського. Не хотів про це говорити, але доведеться. Дітям Сергія Шкарівського ми вирішили після його трагічної загибелі в АТО виділити земельну ділянку та квартиру. Проте, тоді Михайлина почала вимагати від мене, щоб дітям Сергія це не виділяли, а виділили їй, як другій дружині. Втім, ми прийняли рішення виділити ділянку та квартиру дітям Героя АТО Сергія Шкарівського. Крім цього, Михайлина Скорик за гроші пише тексти “авторських колонок” для “Української Правди” ще одному недоопозиціонеру Олексію Зіневичу, який вкрав у громади Бучі 1,6 га землі, обгородив 4-х метровим парканом землю комунальної власності та міську вулицю.
Шановна редактор-засновник видання «Українська Правда» пані Олена Притула! Шановна головний редактор видання «Українська Правда» Севгіль Мусаєва-Боровик! У мене до Вас є питання. Чому ці персонажі з сумнівною репутацією здійснюють відкриту антиагітацію проти мене, як лідера політичною партії та наразі єдиного кандидата від 95 виборчого округу? Чому Ви позбавляєте мене можливості висловити свою думку на сторінках свого видання або хоча б просто представити свою позицію? Чи берете Ви участь, як видання, у кампанії з чорного піару скандальної інформаційної ОЗГ у складі Федорів-Скорик-Зіневич? Чи нормально, коли видання з іменем Георгія Гонгадзе стає на одну із сторін політичного та виборного процесів? Чому зі сторінок Вашого видання мене постійно називають корупціонером, хоча немає про це жодного рішення суду? Чому Ви дозволяєте публікувати образливі колажі на мене із елементами класицизму та порнографії? Згідно з якими стандартами журналістики працює Ваше видання, якщо Ви порушуєте як виборне законодавство, так і стандарти журналістської етики? Чи нормальним є те, що ви як ЗМІ активно підтримуєте моїх політичних опонентів?
Я не очікую, що Ви відповісте мені, адже Ваші автори вже стали на стежину “чорного піару” проти мене на сторінках Вашого видання. Але я хочу, щоб Ви знали, що Ваші автори підривають високий статус “Української Правди”. І оцінку цьому дасть лише час», — заявив Володимир Карплюк.

Вчора повідомлялося, що лідер партії «Нові обличчя» Володимир Карплюк отримав від голови ЦВК посвідчення кандидата у народні депутати України на позачергових парламентських виборах, які відбудуться 21 липня 2019 року.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300