Карплюк закликав ірпінців дати оцінку запропонованому Мінкультом проєкту меморіалу в Романівці (відео)

Photoeditorsdk Export (4)

Співзасновник Фонду відновлення Ірпеня, голова Інвестиційної ради міста Володимир Карплюк закликав ірпінців ознайомитися з запропонованим Міністерством культури проєктом меморіального комплексу «Відкритий перелом» у мікрорайоні Романівка та надіслати його авторам свої відгуки. Проєкт передбачає консервацію зруйнованого мосту через р. Ірпінь, спорудження поруч із ним пішохідного містка та оглядових майданчиків.  

Карплюк відзначив, що «за ідеєю тих, хто задумав цей комплекс, він має увіковічнити пам’ять про події російсько-української війни на нашій території та підкреслити об’єктивну важливість того, що багато ірпінців і жителів інших населених пунктів урятувалися через цей перехід – їх змогли забрати з боку Києва, і таким чином вони евакуювалися від страшних воєнних дій».

Водночас він закликав містян звернути увагу на численні недоліки проєкту.

«На мій погляд, там не враховано дуже велику кількість важливих деталей. Наприклад, не враховані пішохідні переходи, не врахована об’єктивно потрібна кількість паркомісць, не враховані потенційні розв’язки, яких потребуватиме Ірпінь у найближчому майбутньому, щоб містянам було зручно виїжджати і заїжджати в місто. Там абсолютно не враховані з’їзди й доїзди для тих, хто проживає поруч, у мікрорайоні Романівка – для всіх сусідів цього комплексу не передбачено ніяких транспортних потоків», – наголосив голова Інвестради.

За його словами, є ще «дуже багато інших деталей» – зокрема, запитання, чи врахували проєктанти те, що рівень води в ріці Ірпінь змінюється в різні пори року і в залежності від погодних умов.

«Особисто в мене викликає естетичну суперечку питання, чи потрібен нам на в’їзді такий меморіал», – зазначив Карплюк.   

Він зауважив, що незручності від недоліків такого проєкту жителі Ірпеня будуть відчувати щодня.

«Нам із вами жити з цим комплексом десятки років. Тому прошу вас бути небайдужими, прошу уважно подивитися на те, що пропонують нам із вами до реалізації, і прошу на ту пошту, яка вказана на сайті (Міністерства культури – ред.), повідомити свою точку зору, своє бачення з приводу реалізації цього проєкту. Ми маємо розуміти: якщо ми будемо байдужими, то в результаті можемо отримати об’єкт, який не враховує потреб нашої громади», – підкреслив Володимир Карплюк.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300