Картини, створені під час пленеру «Намальований Ірпінь», увійшли до каталогу масштабного міжнародного проєкту

313924130 614646357113742 4799886565437645047 N

Три картини, створені навесні цього року в рамках художнього пленеру «Намальований Ірпінь», увійшли до каталогу, виданого за підсумками масштабного міжнародного мистецького проєкту під назвою «Фарби полум’я сердець». Про це повідомила на своїй сторінці у фейбуці керівниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міської ради Євгенія Антонюк.

Йдеться про два твори Олександра Ольхова – «Ірпінська Романівка» та «Прицільно по культурі» – й роботу Тетяни Красної «Після війни». На цих полотнах зображені ушкоджена під час обстрілів церква в мікрорайоні Романівка, зруйнований Центральний будинок культури Ірпеня та відбудова залізничного мосту через річку Ірпінь.   

Як зазначила Євгенія Антонюк, проєкт «Фарби полум’я сердець» об’єднав задля підтримки України провідних митців із 55 країн світу – України, Німеччини, Швейцарії, Іспанії, Бельгії, Грузії, Польщі, Албанії, Ізраїлю та інших.

«У межах цієї ініціативи українські митці за кордоном доносили іноземцям правду про повномасштабну війну росії проти України, ділилися переживаннями українців, проводили паралелі з історичними подіями, які відбувались на Батьківщині. Робили це за допомогою сили мистецтва», – розповіла Євгенія Антонюк.

Загалом участь у проєкті взяли понад 200 митців, з них понад 50 знаних у всьому світі художників, що мають досягнення в мистецтві, 8 лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка, 28 народних художників України, 15 заслужених художників та діячів мистецтв України.

Проєкт «Фарби полум’я сердець» увійшов до Національної книги рекордів України як наймасштабніша благодійна мистецька подія в українській історії.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300