Керівники лікарень Бучанського району домовилися про створення єдиного медичного простору

Photoeditorsdk Export 2021 06 10t211549.982

Розробити програму розвитку медицини Бучанського району, яка передбачатиме створення єдиного інтегрованого медичного простору, в рамках якого пацієнти зможуть отримувати максимально широкий спектр послуг. Про це домовилися керівники підприємств вторинної ланки медицини району під час зустрічі, яка відбулася в Ірпінській центральній міській лікарні.

У зустрічі брали участь директори Ірпінської, Макарівської й Бородянської лікарень та Бучанського консультативно-діагностичного центру, їхні заступники й помічники, а також заступник голови райдержадміністрації Максим Петльований та очільниця відділу охорони здоров’я Бучанської міськради Лариса Матюшенко.

Як зазначив у коментарі ITV директор Ірпінської лікарні Антон Довгопол, суть майбутньої програми – «створити можливість для жителів Бучанського району отримувати в межах району допомогу за всіми пакетами медичних гарантій, які представлені Національною службою здоров’я України й можуть бути реалізовані на другому-третьому рівні медицини».

«У Бучанському районі є чотири лікарні. Забезпечити на базі однієї лікарні отримання допомоги за всіма пакетами НСЗУ неможливо, тому що це дорого. Та й недоречно, щоб були чотири однакові лікарні. Йдеться про те, щоб розділити ролі між лікарнями. Наприклад, хочемо відкрити відділення гемодіалізу. Його одного буде більш ніж достатньо на весь район. То навіщо такі відділення відкривати в чотирьох лікарнях? Краще об’єднати зусилля і відкрити на базі якогось із закладів одне відділення, яке зможе обслуговувати жителів усього району», – пояснив Антон Довгопол.

За його словами, для реалізації програми потрібно буде «залучити додаткові кошти за рахунок районної адміністрації та за рахунок спільної реалізації проєктів усіх територіальних громад Бучанського району».

Для об’єднання зусиль учасники зустрічі вирішили створити на базі райдержадміністрації медичну координаційну раду, в яку ввійдуть представники всіх лікарень району.

«Ми прийняли рішення розробити концепції розвитку кожного закладу окремо, потім об’єднати ці концепції в одну програму перспективного розвитку медицини району, погодити її між медичними закладами, погодити її з керівництвом райдержадміністрації й подати на затвердження районної ради», – розповів директор Ірпінської лікарні.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300