Хто замовив обшуки в Ірпінській міськраді?

В Ірпінській міській раді місцеві поліція та прокуратура провели обшук. Заблокували три поверхи. Журналістів не допустили навіть у коридор.

Працівник поліції:
«Проводяться слідчі дії, нікого не запускати і не випускати з даного поверху».

У міськраді заявляють – шукали документи, пов’язані із забудовниками, які не сплачують пайовий внесок до міського бюджету.

Анастасія Попсуй, в. о. Ірпінського міського голови:
«Подавали дуже багато в суди за несплату пайового внеску на багатьох забудовників. У нас десятки справ у судах. Це мільйони й мільйони грошей, які ми намагаємося повернути в нашу громаду. Є багато людей, які зацікавлені, щоб ці суди зупинити і вилучити всі документи для того, щоб у нас не було підстав залучати ці кошти».

В адміністрації кажуть – приховувати нічого. Тому віддали слідчим приміщення з доступами до всієї документації.

Леонід Танцюра, адвокат:
«Прокуратура не скористалася можливістю, коли мала ухвалу про тимчасовий доступ, отримати ці документи. А пропозиція така була від Ірпінської ради: визначили час – будь ласка, приходьте, ми вам усі документи надамо. І своєчасно їх повідомили. Але, на мою особисту думку, мабуть, вони були зацікавлені в тому, щоб отримати ухвалу про обшук і вилучення документів. Чому? Тому що вони клопотали про отримання документів щодо містобудівних умов, але суд відмовив у цій частині в клопотанні. І сьогодні, незважаючи на те, що в ухвалі був виключний перелік документів, які дозволено вилучити, вони все одно документи ті, які забажали, вилучили».

У міськраді вважають, що всі ці дії мають комерційне підґрунтя, за яким стоять  недобросовісні забудовники.

Анастасія Попсуй:
«Це виглядає як замовлення, в мене іншої версії немає. Тому що лише пайовий внесок і лише саме зараз, коли я особисто почала звертатися по допомогу і у Верховну Раду, і до Президента, і до губернатора. Ми подали нові документи і до правоохоронних органів, щодня я підписую нові судові справи про стягнення цього боргу. Тобто щодня відбуваються якісь публічні або документальні дії, які заважають жити забудовникам Ірпеня».

Леонід Танцюра:
«Про ті процесуальні порушення, які вони, на мою думку, допустили, ми відповідні зауваження написали і відповідним чином будемо реагувати».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300