Художній пленер «Намальований Ірпінь» в гостях у Боярки

Художній пленер «Намальований Ірпінь» розширює мистецькі обрії. Цього разу компанія невгамовних художників з Ірпеня вирушила до міста Боярка. Надихатися і надихати.

Євгенія Антонюк, куратор художнього пленеру:

«Ми дуже подружилися, почали обмінюватися різноманітними культурними ініціативами. В рамках пленеру ми планували кудись поїхати й вирішили до Боярки бо вони завжди радо відгукуються на такі речі»

Тут художники одразу завітали до краєзнавчого музею. Зустрілися з міським головою, оглянули музейну експозицію та познайомилися з боярськими митцями. 

Юрій Боднар, художник, член НСХУ:

«Подобається, що до мистецтва таке позитивне відношення. Тут і виставки організовують — багато робіт художників. Колекція досить багата – 14 тисяч екземплярів мають. Молодці, що займаються такою справою, бо вона треба для людей, для розвитку, для культури».

Далі митці відправилися шукати локації для створення нових шедеврів з натури. І майже всі, як один, обрали Свято-Михайлівський храм на березі річки Притворки.

Світлана Михайлова, художниця:

«Я не очікувала, що Боярка такі гарні має місця, я раніше приїжджала сюди, дуже маленький відрізочок бачила».

Андрій Федосеєнко, художник:

«На пленере, когда выезд – это прекрасное состояние души, когда такая прекрасная компания и поддержка. Такие очаровательниые места тут, тем более сейчас весна, сирень цветет… душа радіє».

Картини, намальовані на пленері в Боярці, художники передали місцевому краєзнавчому музею.

Олександр Зарубін, Боярський міський голова:

«Дуже приємно, звичайно, що ми провели перший такий пленер, що митцы приїхали до нашого міста. Тут є на що подивитися, багато речей, які можна покласти на папір. Ми розпочали цю роботу і, думаю, ми далі будемо проводити такі пленери.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300