«Коли починалася евакуація – стріляли по переправі й уздовж дороги…» Мешканець Ірпеня поділився спогадами (відео)

Photoeditorsdk Export (2)

Журналіст Денис Казанський опублікував на своєму youtube-каналі свідчення жителя Ірпеня Олександра, який пережив російську окупацію і бачив, як загарбники вбивали мирних мешканців міста.

Зокрема, було вперше опубліковане зняте Олександром відео, на якому видно розстріляні автомобілі ірпінців, що намагалися виїхати з міста на Житомирську трасу через с. Стоянка. В автівках були тіла трьох загиблих.

«Я особисто бачив одного з розстріляної БМВ, одного – у згорілій машині та водія буса. Це ті, хто виїжджав в евакуацію з Ірпеня. На машинах були наклейки «Діти»… Після цього люди вже почали виходити пішки через романівський міст, тут (через Стоянку – ред.) уже машинами ніхто не їздив», – зазначив Олександр.

«Ми припаркувалися і вирішили з другом піти подивитися, під чиїм контролем блокпост. Повз нас машина проїжджає за поворот – і автоматна черга», – згадує чоловік.

Він також розповів, як росіяни обстрілювали міст у мікрорайоні Романівка, через який намагалися евакуюватися мирні жителі: «Бачив, як обстріли здійснювалися російською армією. Коли на мосту не було ніякого руху, ніхто не їздив і не ходив – було тихо. Коли-не-коли один-два постріли. А от коли починалася евакуація, коли люди починали йти – прилітав дрон, і десь за пів години починався обстріл. Чулися постріли з боку кар’єра, де видобувався пісок для Новоірпінської траси (за ЖК «Нью-Йорк»), і з боку кладовища. Стріляли по переправі, стріляли вздовж дороги, влучали в саму дорогу, в машини. Побачив, як поцілили за мостом, і почув, як сильно закричала жінка. Наступного дня мені надіслали новину, що загинула сім’я. Виявилося, що я їх знав…»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння та Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300