Реклама

Коли відновлять затоплені квартири на Ярославській, 14 (відео)

Пані Ольга мешкає в одній із восьми квартир у будинку на Ярославській, 14, які у жовтні 2023 року затопило через капітальний ремонт будинку. Тоді будівельники відкрили дах і почалися дощі. Утім під час перевірки ремонту керівництвом Київської обласної військової адміністрації підрядник пообіцяв якнайшвидше відремонтувати пошкодження у квартирах власним коштом.

Ольга, мешканка будинку на вулиці Ярославській, 14:

 «Дивіться, от бачите ,вже зараз на годиннику скільки, 11:11. Все нікого немає, хто працює? І так кожен раз».

Уже більше трьох місяців Ольга та її мати не можуть повернутися у своє помешкання та змушенні жити у друзів. Хоча до початку капітального ремонту вони жили саме тут. Адже квартира майже не постраждала від бойових дій.

Ольга, мешканка будинку на вулиці Ярославській, 14:

 «Ми зараз живем у друзів, дякуючи їм. Але ми теж маємо за це за світло, газ. І тут же маємо платити за це».

З листопада у квартирі Ольги вирівняли підлогу, стіни і стелю, замінили міжкімнатні двері та вікна. А також частково зробили ванну і кухню. Проте заїхати в оселю Олена та її мати досі не можуть, бо ремонт триває. До того ж, тут й донині немає світла. Хоча у жовтні 2023 підрядник обіцяв відновити електрику за тиждень.

Ольга, мешканка будинку на вулиці Ярославській, 14:

 «А світло відновили? -Ні, немає, немає. І тільки щойно, коли я сказала, що до нас зараз прийдуть журналісти, тільки ось хвилин за 30 прийшли ці електрики і вони тільки почали, я навіть не знала, я думала вони вже замовили і зроблять, а вони тільки порахували, скільки нам треба виключателів цих, розеток тільки. Уявляєте, а це скільки вже часу пройшло?».

Окрім того,  мешканці будинку мають претензії й до якості виконаних робіт. Проте Ольга відверто каже, що вже згодна на будь-який ремонт, аби поскоріше повернутися у власне помешкання.

Ольга, мешканка будинку на вулиці Ярославській, 14:

 «Я 19 грудня поскаржилася знову, звернулася до Олександра Маркушина. Тоді Олександр Маркушин мені допоміг, він звернувся до головного керівництва. До мене подзвонив Дмитро, який представився, як головний по всіх об’єктах. Я йому сказала про свої проблеми і він мені тоді сам пообіцяв, що до нового 2024 року я заїду в свою оселю».

Виконроб зазначає, що не може пояснити, чому роботи так затягнулися, оскільки тільки-но повернувся з відпустки. Проте він обіцяє, що ремонт у квартирі Ольги закінчать вже до 1 лютого.

Олександр Весельський, виконроб підрядної організації ТОВ «Моноліт-центр»:

«Так як я тут залишаюсь, прийдеться мені за це відповідати тепер. До 1 лютого зробимо. Я ж кажу — вже наразі, ось дві години тому, замовив всю електрику. Зробимо все, у нас вибору нема».

Так як замовником капітального ремонту є Департамент регіонального розвитку Київської обласної військової адміністрації, за коментарем ми звернулися і до очільника КОВА Руслана Кравченка.

Руслан Кравченко, очільник Київської обласної військової адміністрації:

«Прямо зараз я дам команду, щоб прямо зараз виїхали і перевірили, чи дійсно, чи не дійсно. Тому що цій підрядній організації на цьому об’єкті я давав можливість виправити ситуацію. Якщо ці випадки повторюються і вони не виконують свої обіцянки та не виконують графік робіт відповідно до проєктно-кошторисної документації, я відреагую жорстко у відповідності до нормативно-правових актів і розірву з ними договір».

Але, окрім робіт у квартирі, які підрядник виконує власним коштом, у мешканців є претензії й до планових робіт, що виконуються за державні гроші. Зокрема, багато робіт на їхню думку, зайві.

Ольга, мешканка будинку на вулиці Ярославській, 14:

 «Ці вікна вони були досить нормальні, їх поставили два роки тому від держави. Тому що наш будинок постраждав від російської агресії і зараз ці вікна хочуть знову замінити. Навіщо?».

Ми обов’язково будемо слідкувати за розвитком ситуації навколо цього будинку та тримати Вас у курсі подій.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!