Комунальники Ірпеня запобігли екологічному лихові (відео)

П’ять метрів глибини і три – завширшки. Таке провалля утворилося на каналізаційному колекторі по вулиці Генерала Наумова в Києві. І хоча територія ця столична, але каналізаційна траса перебуває на балансі «Ірпіньводоканалу». А тому на місце аварії оперативно прибула ремонтна бригада підприємства.

Артур Загодіренко, начальник КП «Ірпіньводоканал»:
«Провалився сам колектор. Відповідно, вся земля була затягнута в каналізацію й утворилося таке провалля. Йде газова корозія. Залізобетонні кільця, великий термін експлуатації – газова корозія роз’їдає сам бетон».

Цими трубами щодоби проходить майже 15 тисяч кубометрів нечистот. Комунальники кажуть – якби не підіспіли вчасно, могло б трапитися екологічне лихо. Адже стоки так швидко підмивають землю, що за лічені години провалля могло б збільшитися щонайменше до 12 метрів, і тоді довелося б відключати від каналізації всі населені пункти, що до неї приєднані.

Артур Загодіренко:
«Це основний колектор, який обслуговує місто Ірпінь, Бучу, Ворзель, Гостомель і також Коцюбинське. Ця ділянка колектора знаходиться на самій дорозі, решта – в парковій зоні. У парковій зоні за минулий і позаминулий рік ми зробили всю заміну, залишилася остання аварійна ділянка».

Щоб не було подальшого зсуву піска, в проваллі зробили металеву опалубку. І зараз готують аварійну ділянку до заміни труби. На період цих робіт водовідведення не припинятимуть і споживачів від мережі не відключатимуть. Заміна колектора відбудеться шляхом протягування нової поліетиленової труби у старий трубопровід. Ремонтні роботи планують завершити за три тижні.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300