Коцюбинське не хоче до Києва – думка жителів

84353486 2681208285499010 1705634515147292672 O 1024x683

Поширена деякими ЗМІ інформація про готовність жителів селища Коцюбинського до поглинання Києвом – маніпуляція. Про це пише сьогодні, 20 лютого, інтернет-видання «Главред».

У статті зазначається, що жителі селища обурені позицією деяких «активістів», які посилаються на «громадські слухання» щодо приєднання до столиці.

«Не було офіційних громадських слухань. Це було обговорення, люди навіть не знали, що вони підписують. А голоси підраховували за закритими дверима в колишнього мера селища. На зустріч прийшло всього 600 осіб із 25-тисячної громади. І тільки близько 6% жителів проголосували за Київ. Наші «активісти» дезінформують журналістів», – розповіла виданню Людмила, мешканка Коцюбинського.

Опитані журналістами коцюбинчани вважають, що столиці потрібне не селище, а Біличанський ліс. Саме він приваблює київських забудовників.

«Київ зробить із селища зону покидьків. Про це сказав депутат Київради Юрій Сиротюк. Мовляв, місто вперлося у свої кордони, і киянам ніде ховати родичів та облаштовувати полігони для сміття», – обурена Ольга, яка п’ять років тому переїхала в Коцюбинське.

Сергій Даніш, в. о. селищного голови, говорить: «Мені незрозуміло, чому не перевірили факти. У цьому місяці на обговоренні в підкомітеті Верховної Ради України з питань адміністративно-територіального устрою народні депутати одноголосно сказали «ні» поглинанню Коцюбинського Києвом і підтримали утворення окремої Коцюбинської громади. Члени комітету відзначили, що закон про децентралізацію не передбачає приєднання селища до столиці, тим більше примусово. Ми вдячні народним депутатам і представникам КОДА, які ґрунтовно розібралися в цій ситуації і стали на бік коцюбинчан. І звичайно, дуже дякуємо всім жителям Коцюбинського, які прийшли під будівлю комітетів Верховної Ради, щоб відстояти своє рідне селище».

Водночас керівник Офісу реформ у Київській області, голова комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, децентралізації та адміністративно-територіального устрою Володимир Удовиченко заявив, що Коцюбинське не може бути приєднане до Києва, оскільки для цього немає законодавчої бази.

«Сьогодні немає закону і змін до Конституції щодо можливості зміни меж областей. Київ – це окрема адміністративно-територіальна одиниця, як і область. Не можна змінювати межі ані Київської області, ані Києва. Тому юридичної можливості приєднати селище сьогодні немає», – зазначив експерт.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300