Коцюбинці знову відстояли право вільно користуватися своїм озером і пляжем (відео)

На Коцюбинському пляжі – улюбленому місці відпочинку мешканців селища – завжди панував особливий спокій. До ранку п’ятниці, коли сюди приїхав «Київський благоустрій» наводити свої «порядки». Столичні комунальники демонтували електричні опори, знесли охоронну будку і почали вивозити майно громадської організації «Зелений став», яка вже багато років опікується озером – у той час, як Київ ним ніколи не займався.

Костянтин Сергієв, голова організації «Зелений став»:
«У них немає жодного дозвільного документа на вивезення оцього охоронного кунга. Це власність громадської організації, яку ми збирали разом із жителями Коцюбинського, облагороджували озеро, прибирали тут. Очевидно, Києву це не треба!»

Коцюбинчани звернулися по допомогу до правоохоронних органів.

Денис Крайнік, адвокат Коцюбинської селищної ради:
«Приїхала слідчо-оперативна група, все зафіксувала. Жодних процесуальних дій за 208-ю статтею КПК – вилучення знаряддя злочину на штрафмайданчик, а також вилучених стовпів – не вчинила. Вони відтіснили (коцюбинчан) і дали можливість правопорушникам на трьох автомобілях виїхати через ліс».

Але виїхати автомобілям із лісу не вдалося – їх перехопили представники громади. Як з’ясувалося, водій діяв за «особливим дорученням», не маючи жодних дозвільних документів.

Денис Крайнік:
«Жодних юридичних документів, які б дозволяли їм це зробити, вони не надали».

Після тривалої суперечки «Київблагоустрій» усе-таки погодився повернути майно громади на пляж.

Олександра Страдецька, журналістка:
«Можемо з вами спостерігати, як «Київський благоустрій» повертає крадене майно коцюбинчан. Але в якому стані повертає – це вже зовсім інше питання».

Анатолій Столяр, депутат Коцюбинської селищної ради:
«Повертається майно в ніякому стані, все знищене, потрощене, але перемога знову ж таки залишилась за Коцюбинським, за громадою. Ставок належить громаді Коцюбинського, все майно також належить нам, тому будемо відновлювати, будемо працювати. Але ніхто ніколи не здолає нашу громаду».

Нагадаємо, що рівно два роки тому коцюбинчанам уже доводилося боротися за вільний доступ до свого озера. Тоді адміністрація нацпарку «Голосіївський» дала дозвіл приватному підприємцю встановити тут близько 20 альтанок і мангалів, які мали здаватися в оренду. Тоді, як і зараз, громада відстояла своє право безперешкодно і безкоштовно користуватися озером і пляжем.

Сергій Даніш, Коцюбинський селищний голова:
«Чому йде такий тиск і таке беззаконня – я не знаю. Думаю, що будемо розбиратися в правовому полі. Я дякую громаді, що вона цінує своє, береже своє. Ми завжди були дружні, любили своє, і так буде продовжуватися».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300