Реклама

Куди поділись 600 тисяч євро, які зібрав Шевченко на відбудову стадіону в Ірпені?

Photo 2024 01 31 11 39 33

Нещодавно медіа поширили інформацію про те, що 600 тисяч євро, які зібрав амбасадор благодійної платформи UNITED-24 Андрій Шевченко на відбудову ірпінського стадіону «Чемпіон», начебто зникли. Журналісти ITV з’ясували, правда це чи фейк.

Стадіон «Чемпіон» в Ірпені, збудований у 2016 році, був дуже пошкоджений під час бойових дій у місті. Відновити його взялися в межах ініціативи Президента UNITED 24. Амбасадором проєкту став легенда футболу Андрій Шевченко.

Вже навесні 2023 року стало відомо, що Шевченко зібрав 600 тисяч євро для відновлення ірпінського стадіону. Зібрати потрібну суму допомогли футбольні клуби “Шахтар”, “Мілан”, Серія А та компанія Parimatch Ukraine. Однак пройшов майже рік, а реконструкція стадіону так і не почалася.

За коментарем з цього приводу журналісти ITV звернулися до представників платформи UNITED 24.

«Місцева влада озвучила орієнтовну суму проєкту відбудови стадіону, яка становила 600 тисяч євро. Андрій Шевченко та команда U24 взялись за фандрейзинг. Після початку збору регіональна влада провела деталізовану оцінку, склала проєктно-кошторисну документацію і сума збільшилась. Ці кошти Андрій з командою UNITED 24 дозбирали, ми щиро дякуємо за підтримку донорам з усього світу, але на це пішов певний час. Повна сума на стадіон – 42 мільйони гривень – вже на рахунку Міністерства Інфраструктури, а перший транш на реконструкцію стадіону вже має бути у місцевої влади», – зазначили в UNITED 24.

На наше звернення перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук повідомив, що Ірпінь коштів для реконструкції стадіону не отримував, адже замовником робіт є Київська обласна військова адміністрація. У КОВА журналістам ITV підтвердили, що, дійсно, отримали частину потрібної на реконструкцію суми.

«Так, наразі Департамент регіонального розвитку Київської ОВА, який є замовником робіт по цьому об’єкту, отримав перші 13 мільйонів гривень із  необхідних 44 мільйонів гривень на капремонт стадіону в Ірпені. Тендерні процедури тривають. Паралельно продовжуються роботи з облаштування укриття поруч із стадіоном, яке розраховане на 500 осіб. Адже за теперішніми нормами стадіон не може експлуатуватися без сховища. До речі, цим укриттям зможуть користуватися і відвідувачі Будинку культури», — прокоментував журналістам ITV перший заступник голови КОДА Микола Бойко.

Отже, інформація про «зниклі» 600 000 євро, зібрані Андрієм Шевченком на відбудову стадіону, — це фейк, а реконструкція «Чемпіона» має початися вже цього року.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінь є лідером у відновленні за державною програмою «єВідновлення», - Андрій Кравчук

Сьогодні, 18:44

Детальніше
Ірпінська громада попрощалась із загиблими захисниками Іваном Будником та Євгеном Сливкою (фото)

Сьогодні, 14:01

Детальніше
В Ірпені покажуть комедію «Чоловіки легкої поведінки або афера по-українськи»

Сьогодні, 13:45

Детальніше
У річці Ірпінь спустили воду в період нересту риби (відео)

09 May 21:10

Детальніше
Фонд зарплати ірпінських чиновників скоротять на 11 мільйонів (відео)

09 May 18:37

Детальніше
І знову вдвічі більша: скільки заробляє головна спеціалістка загального відділу Ірпінської міськради

09 May 18:08

Детальніше
З 1 червня по неділях з Михайлівки-Рубежівки до Ірпеня їздитиме автобус

09 May 16:54

Детальніше
Поліція повідомила про підозру ще одному окупанту за розстріл цивільного населення у Гостомелі

09 May 16:52

Детальніше
Всі новини
300x300
Реклама